ΑΘΗΝΑ
19:17
|
02.05.2024
Τρεις Βρετανοί τουρίστες αγνοούνται και 12 διασώθηκαν μετά από φωτιά σε μηχανοκίνητο σκάφος την Κυριακή στα ανοιχτά της αιγυπτιακής ακτής της Ερυθράς Θάλασσας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις Βρετανοί τουρίστες αγνοούνται και 12 διασώθηκαν μετά από φωτιά σε μηχανοκίνητο σκάφος την Κυριακή στα ανοιχτά της αιγυπτιακής ακτής της Ερυθράς Θάλασσας, δήλωσαν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι και πηγές ασφαλείας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο κοντινό καταδυτικό θέρετρο Marsa Shagra, περίπου 21 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Marsa Alam, μαζί με 12 Αιγύπτιους μέλη πληρώματος και οδηγούς, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη της πολιτείας της Ερυθράς Θάλασσας και δύο πηγές ασφαλείας.

Η φωτιά προκλήθηκε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα στο σκάφος, το οποίο ονομάζεται Hurricane και βρισκόταν σε ταξίδι από τις 6 Ιουνίου σε μια περιοχή λίγο βόρεια της Marsa Alam, ανέφερε η δήλωση.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ένα λευκό μηχανοκίνητο γιοτ με το ίδιο όνομα να φλέγεται στη θάλασσα, με πυκνό καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

«Είδαμε καπνό από το σκάφος, ήταν περίπου 9 χιλιόμετρα από την παραλία», είπε ο Αχμέντ Μάχερ, διευθυντής καταδύσεων στο χωριό Marsa Shagra. «Μια κοντινή βάρκα τους έσωσε και τους άφησε».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές σχετικά με το περιστατικό και υποστηρίζει τους υπηκόους που εμπλέκονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βούλα: Μια νεκρή και ένας τραυματίας από παράσυρση με μηχανή

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μ. Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα