ΑΘΗΝΑ
07:08
|
10.05.2024
Μεγάλη ευθύνη για αυτό φέρουν οι περιορισμοί για τον κορονοϊό, αλλά οι τοπικές αρχές εντοπίζουν βαθύτερα προβλήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι γάμοι στην Κίνα έπεσαν το 2022 στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισαν τα αρχεία, ανέφερε την Κυριακή το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yicai, συνεχίζοντας τη σταθερή πτώση την τελευταία δεκαετία, αν και το σύνολο των επικείμενων μελλόνυμφων μπορεί να έχει επηρεαστεί από τα αυστηρά lockdown για τον κορονοϊό.

Μόλις 6,83 εκατομμύρια ζευγάρια ολοκλήρωσαν τις εγγραφές γάμου τους πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτικών Υποθέσεων, αριθμός μειωμένος κατά περίπου 800.000 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η πτώση στα έγγαμα ζευγάρια, η οποία ακολούθησε τους πανδημικούς περιορισμούς που κρατούν δεκάδες εκατομμύρια κλεισμένους στα σπίτια ή τις κατοικίες τους για εβδομάδες πέρυσι, έρχεται καθώς οι αρχές αντιμετωπίζουν τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων και τη μείωση του πληθυσμού.

Το 2022 ο πληθυσμός της Κίνας μειώθηκε για πρώτη φορά μετά από έξι δεκαετίες, μια μείωση που αναμένεται να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας μακράς περιόδου μείωσης του αριθμού των πολιτών της με βαθιές επιπτώσεις για την οικονομία της και τον κόσμο.

Το ποσοστό γεννήσεων της Κίνας μειώθηκε πέρυσι στις 6,77 γεννήσεις ανά 1.000 άτομα, το χαμηλότερο στην ιστορία, από 7,52 το 2021.

Οι δημογράφοι προειδοποιούν ότι η Κίνα θα γεράσει πριν γίνει πλούσια, καθώς το εργατικό δυναμικό της συρρικνώνεται και οι υπερχρεωμένες τοπικές κυβερνήσεις ξοδεύουν περισσότερα για τον ηλικιωμένο πληθυσμό τους.

Για να ενθαρρύνει τους γάμους και να τονώσει το υψηλό ποσοστό γεννήσεων της χώρας, η Κίνα δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα ξεκινήσει πιλοτικά έργα σε περισσότερες από 20 πόλεις για να δημιουργήσει μια κουλτούρα γάμου και τεκνοποίησης «νέας εποχής».

Ορισμένες επαρχίες δίνουν επίσης στους νεαρούς νεόνυμφους παράταση της άδειας γάμου μετ’ αποδοχών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα