ΑΘΗΝΑ
23:51
|
08.05.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υποβληθεί σε ενδοδοντική θεραπεία. Η συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ μπορεί να περιμένει ως αύριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο άσχημος πονόδοντος που ταλαιπωρεί τον Αμερικανό πρόεδρο από το βράδυ της Κυριακής προκάλεσε σήμερα ανατροπές στο πρόγραμμα τού. Όπως ανακοινώθηκε απόψε από εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, τα προβλήματα «οδοντιατρικής φύσεως» υποχρέωσαν τον Τζο Μπάιντεν να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα εμφάνισή του σε αθλητική εκδήλωση. Θα αναβάλλει επίσης και τη συνάντηση που έχει προγραμματίσει για αργότερα απόψε, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και θα την πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη.

Μετά τον άσχημο πονόδοντο που αισθάνθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο 80χρονος πρόεδρος υποβλήθηκε σε ενδοδοντική θεραπεία από οδοντιάτρους του στρατιωτικού νοσοκομείου Γουόλτερ Ριντ.

Όπως δήλωσε απόψε ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου Κέβιν Ο’ Κόνορ, ο Πρόεδρος είχε ξανά ενοχλήσεις το πρωί, κάτι που εξήγησε πως ήταν αναμενόμενο ενόψει της ολοκλήρωσης της θεραπείας.

Η οδοντιατρική επέμβαση θα γίνει στον Λευκό Οίκο, χωρίς ο πρόεδρος Μπάιντεν να υποβληθεί σε γενική αναισθησία.

Συνεπώς δεν θα χρειαστεί να μεταβιβάσει προσωρινά τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, όπως προβλέπεται στην 25η τροπολογία του Συντάγματος και είχε πράξει το Νομέβρη του 2021 για περίπου μιάμιση ώρα, όταν είχε ναρκωθεί για να υποβληθεί σε κολονοσκόπηση.

Ο 80χρονος Μπάιντεν φιλοδοξεί να διεκδικήσει το 2024 την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, ενθαρρυμένος από τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε πρόσφατα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα