ΑΘΗΝΑ
00:42
|
04.05.2024
Στο επίκεντρο της συνάντησης των ηγετών Γαλλίας, Πολωνίας και Γερμανίας οι εξελίξεις στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο συντονισμός σε θέματα της στρατιωτικής «βοήθειας» και εγγυήσεων ασφαλείας προς την Ουκρανία συζήτησαν σήμερα στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μακρόν υποστήριξε ότι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία υπήρξε μια στρατηγική και γεωπολιτική αποτυχία, ότι η Ουκρανία αμύνεται «με τρόπο υποδειγματικό» και ότι οι τρεις χώρες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ηττηθεί η Ρωσία.

Ανέφερε επίσης ότι η επικράτηση της Ουκρανίας συμβάλλει «στα σχέδια για ειρήνη και ασφάλεια στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος κάλεσε τον Πούτιν να αντιληφθεί ότι το σχέδιο του «απέτυχε» και να θέσει τέλος στον πόλεμο.

Βασιλικότερος του βασιλέως, ο Πολωνός πρόεδρος δήλωσε πως για την ασφάλεια της Ευρώπης και το μέλλον της ΕΕ, η Ρωσία δε θα πρέπει να έχει τις στρατιωτικές δυνατότητες να επιτεθεί σε άλλη χώρα και ότι η Ουκρανία αναμένει μία «καθαρή προοπτική» ένταξής στο ΝΑΤΟ.

Πληροφορίες για ανακατάληψη χωριών στην Ουκρανία

Το ίδιο 24ωρο, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου η Ουκρανία δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το Κίεβο είχε ανακτήσει πέντε πόλεις και χωριά. Πρόκειται για τα χωριά Στορόσχεβε, Μπλαχοντάτνε, Nεσκούτσνε, Μακάριβκα και Νοβοντάριβκα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα