ΑΘΗΝΑ
08:49
|
28.04.2024
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σε ερώτηση που υπέβαλλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ε.Ε., ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου Χειμάρρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ προκαλεί η συνέχιση της προφυλάκησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σε ερώτηση που υπέβαλλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ε.Ε., ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Μπελέρη επισημαίνοντας:

«Οι αρχές της Αλβανίας λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα προχώρησαν με αναπόδεικτες μέχρι σήμερα κατηγορίες στη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας από την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, Φρέντι Μπελέρη και συνεργατών του.

Μετά τη διεξαγωγή των εκλογών ο Μπελέρη εκλέχθηκε δήμαρχος παρόλα αυτά μέχρι σήμερα παραμένει κρατούμενος και με ευθύνη της αλβανικής κυβέρνησης.

Η απαράδεκτη συνέχιση της προφυλάκισής του αποτελεί προσπάθεια  παρεμπόδισης της πολιτικής δραστηριότητας της ελληνικής μειονότητας.

Με βάση τα παραπάνω πως τοποθετείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της ΕΕ στο αίτημα για άμεση απελευθέρωση από τις αλβανικές αρχές του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φ. Μπελέρη;».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγώνων για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Ο καιρός σήμερα: Λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα