ΑΘΗΝΑ
09:37
|
03.05.2024
«Δεν θέλω να μπω σε αυτές τις συζητήσεις. Γράφω τη δική μου ιστορία» δήλωσε ο Τζόκοβιτς, αφού κέρδισε το 23ο Grand Slam στο Roland Garros.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε, ότι δεν εναπόκειται σε αυτόν να αποφασίσει εάν είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών αφού κέρδισε τον 23ο τίτλο Grand Slam σε ρεκόρ ανδρών.

Ο Τζόκοβιτς λοιπόν, από τη Σερβία κέρδισε το Γαλλικό Όπεν την Κυριακή, ξεπερνώντας τον Ράφαελ Ναδάλ.

«Δεν θέλω να μπω σε αυτές τις συζητήσεις. Γράφω τη δική μου ιστορία», είπε ο 36χρονος Τζόκοβιτς.

«Δεν θέλω να πω ότι είμαι ο καλύτερος. Αφήνω αυτές τις συζητήσεις σε κάποιον άλλον».

Τα τελευταία αρκετά χρόνια ο Τζόκοβιτς έχει εγκλωβιστεί σε μια συναρπαστική μάχη με τον Ναδάλ και τον Ρότζερ Φέντερερ, οι οποίοι αποσύρθηκαν πέρυσι με 20 μεγάλους τίτλους, για να τερματίσουν με τα περισσότερα Grand Slam ανδρών. Κερδίζοντας τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ στο Ρολάν Γκαρός, ο Τζόκοβιτς απομακρύνθηκε για πρώτη φορά από τους μακροχρόνιους αντιπάλους του.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο Τζόκοβιτς διεύρυνε περαιτέρω τη διαφορά, ειδικά με τον τραυματία Ναδάλ, να σχεδιάζει να αποσυρθεί το 2024, με τον 41χρονο Φέντερερ να έχει ήδη αποσυρθεί. «Είναι εκπληκτικό να γνωρίζεις, ότι είμαι μπροστά και από τους δύο στα Grand Slam, αλλά ταυτόχρονα ο καθένας γράφει τη δική του ιστορία», είπε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος ανέκτησε επίσης το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης στο Παρίσι.

«Νιώθω ότι κάθε μεγάλος πρωταθλητής της δικής του γενιάς έχει αφήσει ένα τεράστιο σημάδι και μια κληρονομιά. Έχω τεράστια πίστη, σιγουριά και πίστη στον εαυτό μου στο ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω. Αυτό το τρόπαιο είναι άλλη μια επιβεβαίωση της ποιότητας του τένις που μπορώ ακόμα να παράγω».

Ο Τζόκοβιτς θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Κορτ στο Γουίμπλεντον, ένα μέρος όπου έχει ήδη κερδίσει 7 φορές και θα είναι το φαβορί για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Φέντερερ στους τίτλους ανδρών. «Τα Grand Slam είναι οι μεγαλύτερες προτεραιότητες στη λίστα, όχι μόνο για αυτή τη σεζόν αλλά οποιαδήποτε σεζόν, ειδικά σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου», είπε ο Τζόκοβιτς.

«Το ταξίδι δεν έχει ακόμα τελειώσει. Αν κερδίζω Slams, γιατί να σκεφτώ να τελειώσω την καριέρα που έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια; Ακόμα νιώθω κίνητρο και έμπνευση για να παίξω το καλύτερο τένις σε αυτά τα τουρνουά. Αυτά είναι που μετρούν περισσότερο στην ιστορία του αθλήματός μας».

Ο Τζόκοβιτς έχει περιορίσει το πρόγραμμά του σε επίπεδο περιοδειών τα τελευταία χρόνια, σε μια προσπάθεια να κορυφωθεί την κατάλληλη στιγμή. Αυτή η στρατηγική λειτουργεί ξεκάθαρα, με τον Τζόκοβιτς να έχει κερδίσει πλέον έξι από τα οκτώ προηγούμενα μεγάλα παιχνίδια που έχει παίξει. «Έχει αυτό το λογισμικό στο κεφάλι του που μπορεί να αλλάξει όταν έρθει ένα Grand Slam», είπε ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς, ο επί χρόνια προπονητής του Τζόκοβιτς.

«Την ημέρα που φτάσαμε εδώ [στο Παρίσι], ήταν καλύτερος, είχε περισσότερα κίνητρα. Είναι συναρπαστικό να τον βλέπεις, γιατί μερικές φορές σκέφτεσαι «Εντάξει, τώρα έχεις 23». Αλλά θα βρει κάποιο κίνητρο για να κερδίσει 24, ίσως 25, ποιος ξέρει πού είναι το τέλος;»

nole02
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα