ΑΘΗΝΑ
10:48
|
04.05.2024
Χάρη σε ένα τυχαίο αστυνομικό έλεγχο το 2006, διαπιστώθηκε πως το λούνα παρκ δεν είχε νόμιμη άδεια. Παρόλα αυτά παρέμεινε ανοικτό ως τις 16 Μαΐου…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χρειάστηκε ένας τυχαίος αστυνομικός έλεγχος για να μπει λουκέτο σε λούνα παρκ που λειτουργούσε για 17 χρόνια στην Αθήνα με ληγμένη άδεια λειτουργίας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε με ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας  στην οποία επισημαίνεται πως έδωσε λύση στο ζήτημα εκδίδοντας  αυτεπάγγελτα εντολή ελέγχου της νομιμότητας αδειοδότησης και λειτουργίας δραστηριότητας Λούνα Παρκ, όταν διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί βάσει άδειας λειτουργίας που είχε χορηγηθεί το 2006.

Το Λούνα Παρκ λειτουργούσε κοντά σε κατοικημένη περιοχή και η άδειά του έληξε το 2001. Όπως εξηγεί η ΕΑΔ, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2000 η ελάχιστη απόσταση λειτουργίας δραστηριότητας Λούνα Παρκ από την πλησιέστερη νόμιμη κατοικία (πρώτη και δευτερεύουσα) δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150 μ. Για το λόγο αυτό η άδεια δεν μπορούσε να ανανεωθεί ούτε και να λάβει νέα άδεια λειτουργίας.

Παρόλα αυτά η επιχείρηση λειτουργήσε πέντε χρόνια (από το 2001 έως το 2006) άνευ νόμιμης άδειας εν μέσω προστριβών με τους περιοίκους, καταγγελίες, διοικητικές κωλυσιεργίες και δικαστικές διενέξεις.

Το 2002 είχε ζητηθεί από το τότε υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ από την επιχείρηση που λειτουργούσε το λούνα παρκ να διακόψει τη λειτουργία της. Το ίδιο είχαν ζητήσει και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέσσερα χρόνια μετά, ένας αστυνομικός κάνει έλεγχο και διαπιστώνει ότι το λούνα παρκ λειτουργεί χωρίς άδεια από το 2006.  Παρόλα αυτά έως και τον Απρίλιο του 2022, για 11 δηλαδή ολόκληρα χρόνια, η επιχείρηση λειτουργούσε βάσει απόφασης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης σφράγισης της, παρά τις λοιπές παραβάσεις των όρων της άδειας που είχαν διαπιστωθεί από  Υπηρεσίες του Δήμου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Από την δημοσίευση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, τον Απρίλιο του 2022 και ως την αυτεπάγγελτη έναρξη του ελέγχου της ΕΑΔ, το Λούνα Παρκ  λειτουργούσε μη νόμιμα, καθώς πρώτον δε διέθετε άδεια λειτουργίας εν ισχύ και δεύτερον λειτουργούσε έως τότε βάσει της προμνησθείσας απόφασης αναστολής εκτέλεσης της σφράγισής του η οποία ίσχυε έως την έκδοση της απόφασης του Εφετείου. Με απλά λόγια ούτε τον Απρίλιο του 2022 ο δήμος προχώρησε στην διακοπή λειτουργίας του.

Εν τέλει οι τίτλοι «τέλους» του παράνομου λούνα παρκ μπήκαν στα μέσα του περασμένου μήνα καθώς στις  16 Μαΐου 2023 σφραγίστηκε η επιχείρηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάμος: Δολοφονία 70χρονου από την κόρη του

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα