ΑΘΗΝΑ
07:45
|
17.05.2024
Όταν οι συγγενείς άνοιξαν το φέρετρο, ανακάλυψαν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ανέπνεε ακόμα!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πενθούντες συγγενείς και φίλοι που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το φέρετρο μιας ηλικιωμένης γυναίκας στον Ισημερινό, τρόμαξαν όταν ανακάλυψαν ότι ήταν ακόμα ζωντανή.

Ένας γιατρός νοσοκομείου στην πόλη Μπαμπαχόγιο δήλωσε ότι η Μπέλα Μοντόγια, 76 ετών, είναι νεκρή μετά από ύποπτο εγκεφαλικό. Τοποθετήθηκε σε ένα φέρετρο και μεταφέρθηκε σε ένα γραφείο τελετών, όπου οι συγγενείς έκαναν αγρυπνία πριν από την προγραμματισμένη κηδεία της.

Όταν, μετά από σχεδόν πέντε ώρες, άνοιξαν το φέρετρο για να της αλλάξουν ρούχα πριν από την κηδεία, η γυναίκα προσπαθούσε απεγνωσμένα να αναπνεύσει καθαρό αέρα.

«Η μαμά μου άρχισε να κουνάει το αριστερό της χέρι, να ανοίγει τα μάτια, το στόμα της· πάλευε να αναπνεύσει», περιέγραψε ο γιος της Γκιλμπερτ Μπαλμεράν τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι η μητέρα του ήταν ακόμα ζωντανή.

Το βίντεο που τράβηξε ένας από τους πενθούντες δείχνει την ηλικιωμένη γυναίκα ξαπλωμένη σε ένα ανοιχτό φέρετρο να παλεύει να αναπνεύσει, ενώ ένας άλλος παραπονιέται ότι δεν έχει φτάσει ακόμη ασθενοφόρο που κάλεσαν.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο και σήκωσαν την Μπέλα Μοντόγια από το φέρετρο σε ένα φορείο και έπειτα την μετέφεραν πίσω στο ίδιο νοσοκομείο όπου είχε διαπιστωθεί ο θάνατός της.

Ο γιος της είπε στα ΜΜΕ του Ισημερινού ότι βρισκόταν στην εντατική, αλλά ανταποκρινόταν.

«Η μαμά μου παίρνει οξυγόνο, η καρδιά της είναι σταθερή. Ο γιατρός της τσίμπησε το χέρι και αντέδρασε, μου λένε ότι είναι καλό γιατί σημαίνει ότι αντιδρά σιγά σιγά», ανέφερε η εφημερίδα El Universo.

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού έχει συστήσει επιτροπή για να διερευνήσει το περιστατικό.

Ο κ. Μπαλμπεράν είπε ότι μετέφερε τη μητέρα του στο νοσοκομείο περίπου στις 09:00 «και το μεσημέρι ένας γιατρός μου είπε ότι πέθανε».

Είπε ότι του είχαν εκδοθεί ακόμη και πιστοποιητικό θανάτου, το οποίο ανέφερε ότι πέθανε από καρδιοπνευμονική ανακοπή μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η Μπέλα Μοντόγια δεν είναι το μόνο άτομο που «ζωντανεύει» αφού ανακηρύχθηκε επίσημα νεκρή.

Τον Φεβρουάριο, μια 82χρονη γυναίκα βρέθηκε να ανέπνεε ενώ βρισκόταν ξαπλωμένη σε γραφείο τελετών στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Είχε διαπιστωθεί ο θάνατός της τρεις ώρες νωρίτερα σε οίκο ευγηρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα