ΑΘΗΝΑ
06:54
|
18.05.2024
Με έλλειμμα κοντά στα 200εκ. δολάρια, σύντομα θα αδυνατεί να καλύψει την απαραίτητη για τη Γάζα επισιτιστική βοήθεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, έκρουσε χθες Δευτέρα ο επικεφαλής της, προειδοποιώντας για σημαντική ανθρωπιστική απειλή όσο αφορά στον αποκλεισμένο θύλακα της Λωρίδας της Γάζας.

«Χρειάζεται πολιτική κινητοποίηση, πολιτική βούληση για να αποτραπεί η πλήρης βύθιση της υπηρεσίας», ανέφερε ο Φελίπε Λαζαρίνι, τονίζοντας ότι η οικονομική παρακμή του Οργανισμού θα σήμαινε «σημαντική υποχώρηση για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων προσφύγων».

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), δοκίμασε διάφορες μεθόδους τα τελευταία τρία χρόνια σε μια προσπάθεια να λύσει αυτά τα προβλήματα, αλλά οι προσπάθειες δεν έχουν ακόμα αποδώσει, τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βιέννη.

Αναφέροντας ότι η υπηρεσία αντιμετωπίζει οικονομικό έλλειμμα κοντά στα 200 εκατομμύρια δολάρια, ο Λαζαρίνι, υπογράμμισε τη σημασία της βοήθειας στη Γάζα, τονίζοντας ότι απαιτούνται 75 εκατομμύρια δολάρια για να συνεχιστεί η επισιτιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη από το Ισραήλ περιοχή, όπου ήδη η υπηρεσία έχει αναγκαστεί να περικόψει πίσω στις δραστηριότητές της.

Η UNRWA ιδρύθηκε το 1948 στον απόηχο της Νάκμπα (Καταστροφή), κατά την διάρκεια της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια και τα εδάφη τους μετά την ίδρυση του Ισραήλ. Συνεχίζει να βοηθά εκατομμύρια Παλαιστίνιους στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη με υπηρεσίες όπως εκπαίδευση, φαγητό και θέσεις εργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα