ΑΘΗΝΑ
15:03
|
13.07.2024
Το WFP διευκρινίζει ότι υποχρεώθηκε να επιλέξει να βοηθήσει «τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν στο 50% ετοιμάζεται να μειώσει ο ΟΗΕ την αρωγή που παρέχει προς τους Σύρους πολίτες που χρειάζονται βασική επισιτιστική βοήθεια, ελλείψει οικονομικών μέσων.

«Μια άνευ προηγουμένου χρηματοδοτική κρίση στη Συρία αναγκάζει το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) να διακόψει τη βασική επισιτιστική του βοήθεια προς 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους από τους συνολικά 5,5 εκατομμύρια» ανέφερε η ανακοίνωση του WFP.

«Αφού εξέτασε όλες τις επιλογές του» το WFP διευκρινίζει ότι υποχρεώθηκε να επιλέξει να βοηθήσει «τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα από τη μια εβδομάδα στην άλλη χωρίς επισιτιστική βοήθεια».

«Αντί να αυξήσουμε (τις επιχειρήσεις) ή απλά να ακολουθήσουμε τον ρυθμό των αυξανόμενων αναγκών, είμαστε αντιμέτωποι με το ζοφερό σενάριο που είναι να στερηθεί ένα μέρος του πληθυσμού τη βοήθεια, τη στιγμή που οι άνθρωποι τη χρειάζονται περισσότερο» δήλωσε ο Κεν Κροσλ, εκπρόσωπος του WFP στη Συρία.

Η ανακοίνωση της υπηρεσίας του ΟΗΕ γίνεται την παραμονή της 7ης διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Συρίας και της περιοχής.

Ύστερα από 12 χρόνια εμφυλίου πολέμου στη Συρία, εκτιμάται ότι περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατομμύρια άλλοι εκτοπίστηκαν. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από την πανδημία Covid-19, η οποία οδήγησε σε σοβαρή οικονομική κρίση και εκτίναξε τις τιμές, καθώς και από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά τώρα στην Κόρινθο: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των τρένων του Προαστιακού

Πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου

Υπερψηφίστηκε… σε συνθήκες καύσωνα το ν/σ του υπουργείου Τουρισμού

Βούτηξε στον Σηκουάνα η Αμελί του Αθλητισμού και όχι ο Μακρόν που το είχε υποσχεθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα