ΑΘΗΝΑ
09:10
|
03.05.2024
«Σύνορα δεν έχουν οι αγώνες μας, ούτε το γέλιο μας πατρίδα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το σύνθημα «Σύνορα δεν έχουν οι αγώνες μας, ούτε το γέλιο μας πατρίδα», το 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ανοίγει λοιπόν τις πόρτες του αύριο, Πέμπτη 15 Ιούνη, και μας καλεί σε ένα τριήμερο γεμάτο με γέλια και αγώνες.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «σε μια εποχή δύσκολη για όλες, όλους και όλα μας, μα πιο δύσκολη για τους πρόσφυγες, τις μετανάστριες, τους “χωρίς χαρτιά”, μπορεί ένα γέλιο να δώσει ελπίδα και παρηγοριά; Μπορεί, αρκεί να το μοιράζεσαι χωρίς διακρίσεις, πέρα από έθνη, πατρίδες και σύνορα. Ένα γέλιο, ένας στεναγμός, μια φωνή, μια κουβέντα, ένα τραγούδι, αυτά κάνουν εδώ και 24 χρόνια το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ να είναι η πιο όμορφη, η πιο δική μας, στιγμή της άλλης Θεσσαλονίκης».

Στο πρόγραμμά του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται 15 συζητήσεις, με δεκάδες ομιλητές και ομιλήτριες που θα μοιραστούν την εμπειρία και τις απόψεις τους για θέματα όπως ο κώδικας ιθαγένειας και τα δικαιώματα των νέων μεταναστευτικής καταγωγής, οι ρατσιστικές πολιτικές στα σύνορα κι ο επιλεκτικός ανθρωπισμός, οι γλώσσες καταγωγής των παιδιών, τα αόρατα έμφυλα υποκείμενα, το έγκλημα στα Τέμπη και οι ιδιωτικοποιήσεις, το δημόσιο σύστημα υγείας, η εμπορευματοποίηση του νερού, ο πόλεμος, η εργασιακή επισφάλεια κι η ανεργία, το αστικό πράσινο κι οι περιοχές Natura, η πάλη ενάντια στη φασιστική απειλή.

Θα πραγματοποιηθούν ακόμα 3 βιβλιοπαρουσιάσεις, 3 προβολές ταινιών, πορεία κρουστών, 2 θεατρικές παραστάσεις, 3 εκθέσεις φωτογραφίας και ντοκουμέντων και 5 μουσικές και χορευτικές δράσεις, από παραδοσιακούς αλβανικούς χορούς ως drag show.

Δίπλα σε αυτά, ο Παιδότοπος θα αποτελεί από μόνος του ένα μικρό, ξεχωριστό φεστιβάλ με παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού, παραστάσεις και αφηγήσεις.

Και φυσικά, οι 3 βραδιές θα κλείνουν στις δυο μουσικές σκηνές, την Ανατολική και τη Δυτική, από όπου θα περάσουν 21 μουσικά σχήματα από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Ώρα έναρξης του φεστιβάλ: 18:00
Ώρα έναρξης του παιδότοπου: 18:00
Ώρα έναρξης των συζητήσεων, εργαστηρίων και παραστάσεων: 19:00
Ώρα έναρξης των συναυλιών: 22:00

Δείτε το πρόγραμμα της Πέμπτης, της Παρασκευής, του Σαββάτου

Περισσότερα στο https://antiratsistiki.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και στο Μεξικό ξεσηκώνονται οι φοιτητές για το έγκλημα στη Γάζα

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα