ΑΘΗΝΑ
18:17
|
03.05.2024
Δισταχτικοί οι δημοσιογράφοι για την πραγματοποίησή του στο φόντο των δεκάδων νεκρών του ναυαγίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βαριά πέφτει η σκιά του πολύνεκρου ναυαγίου ανοικτά της Πύλου και στο προγραμματισμένο για αύριο το βράδυ ντιμπέιτ μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών.

Το τραγικό ναυάγιο έχει προκαλέσει προβληματισμό στους έξι δημοσιογράφους που έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν στο αυριανό debate  καθώς αρκετοί εξέφρασαν αμφιβολίες για το κατά πόσον θα πρέπει να πραγματοποιηθεί υπό τις παρούσες συνθήκες.

Πηγές ακόμη και στη Ν.Δ. ανέφεραν απόψε σε δημοσιογράφους πως είναι «δύσκολο» να γίνει το ντιμπέιτ, με ορισμένους να μιλούν για πιθανή ακύρωση και όχι για αναβολή επειδή την επόμενη βδομάδα, μετά το τριήμερο εθνικό πένθος που εκπνέει το βράδυ του Σαββάτου,  υπάρχει μεγάλη συσσώρευση προεκλογικών υποχρεώσεων καθώς μπαίνουμε ουσιαστικά στην τελευταία βδομάδα πριν τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Τυπικά, πάντως, την απόφαση για αναβολή του debate πρέπει να πάρει η Διακομματική Επιτροπή, διότι το εθνικό πένθος δεν συνεπάγεται αυτόματη αναβολή της τηλεμαχίας.

Διακομματική στις 11.00 π.μ. για το debate

Όσον αφορά στο debate των πολιτικών αρχηγών, η διεξαγωγή του ή μη θα αποφασιστεί αύριο το πρωί από τη διακομματική επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό το γεγονός πως πριν καν ληφθεί η επίσημη απόφαση για τριήμερο εθνικό πένθος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την προγραμματισμένη για απόψε ομιλία στην Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαλε όλες τις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ  και ο Νίκος Ανδρουλάκης την παρουσίαση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΡΤ φαίνεται πως είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Boeing mafia;

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα