ΑΘΗΝΑ
06:10
|
04.05.2024
Εκατοντάδες συντονιστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη Γερμανία καλούν τους νομοθέτες να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους, επικαλούμενοι ζητήματα ψυχικής υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες συντονιστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη Γερμανία – που αφαιρούν επιβλαβές περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το Facebook και το TikTok – καλούν τους νομοθέτες να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους, επικαλούμενοι σκληρούς στόχους και ζητήματα ψυχικής υγείας.

Ο Τζένγκις Χακσόζ, ο οποίος έχει εργαστεί ως συντονιστής περιεχομένου στην εξωτερική ανάθεση TELUS International, πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον του Ψηφιακού Συμβουλίου του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης. Αναμένεται να πει στους νομοθέτες το έργο του, πως η εξέταση επιβλαβούς υλικού τον άφησε «ψυχικά και συναισθηματικά στραγγισμένο».

Η TELUS International είναι ένας πολύ γνωστός πάροχος υπηρεσιών εποπτείας περιεχομένου για το Facebook, μεταξύ άλλων.

Εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook της Meta και το TikTok της Bytedance συνεργάζονται με χιλιάδες συντονιστές περιεχομένου σε όλο τον κόσμο, υπεύθυνοι για τον αποκλεισμό των χρηστών από το να δουν επιβλαβές περιεχόμενο, όπως παιδική πορνογραφία και εικόνες ακραίας βίας.

Ο Χακσόζ αναμένεται να παραδώσει μια αναφορά, υπογεγραμμένη από περισσότερους από 300 συντονιστές περιεχομένου στη Γερμανία, ζητώντας μια νέα σειρά νομικών προστασιών για όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, της απαγόρευσης των συμφωνιών μη αποκάλυψης, και βελτιωμένες αμοιβές και παροχές.

«Με έκαναν να πιστέψω ότι η εταιρεία είχε την κατάλληλη υποστήριξη ψυχικής υγείας, αλλά δεν έχει. Μοιάζει περισσότερο με προπόνηση», είπε ο Χακσόζ.

«Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά και έχει σοβαρές συνέπειες για τους εργαζόμενους. Αυτή η δουλειά με άλλαξε», είπε. «Και αυτοί οι εξωτερικοί πάροχοι (outsourcers) βοηθούν τους τεχνολογικούς γίγαντες να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους».

Η Meta έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενες πιέσεις σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των συντονιστών περιεχομένου που διατηρούν την πλατφόρμα της ασφαλή. Το 2020, η εταιρεία κατέβαλε διακανονισμό 52 εκατομμυρίων δολαρίων σε Αμερικανούς συντονιστές περιεχομένου που πάσχουν μακροχρόνια ψυχική υγεία.

«Χωρίς εμάς, οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα κατέρρεαν εν μία νυκτί», υποστηρίζει στην αναφορά του «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν ποτέ να είναι ασφαλή έως ότου οι δικοί μας χώροι εργασίας είναι ασφαλείς και δίκαιοι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα