ΑΘΗΝΑ
21:15
|
08.05.2024
Συριακή στρατιωτική πηγή αναφέρει ότι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ακόμα ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό άφησε πίσω της έναν Σύριο στρατιώτη με σοβαρά τραύματα και προκάλεσε υλικές ζημιές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αντιμετώπισε ισραηλινούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν στη 1:05 π.μ. της Τετάρτης (τοπική ώρα) από τα Υψίπεδα του Γκολάν και «κατέρριψαν ορισμένους από αυτούς», σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το SANA.

Η πηγή δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους στόχους της επίθεσης, που προσδιορίζονται στις νοτιοδυτικές περιοχές της πρωτεύουσας, λέγοντας μόνο ότι από την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ένας στρατιώτης και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα παρατηρητήριο που βασίζεται σε ένα τεράστιο δίκτυο πηγών στη Συρία, υποστήριξε ότι η ισραηλινή πυραυλική επίθεση που προκάλεσε πυρκαγιά, είχε στόχο «αποθήκες όπλων που ανήκαν σε φιλοϊρανούς μαχητές».

Το Ισραήλ πραγματοποιεί συχνές επιθέσεις εναντίον στόχων στη Συρία που υποστηρίζει πως συνδέονται με το Ιράν, χωρίς όμως τις περισσότερες φορές να σχολιάζει τις επιθέσεις ή να τις ανακοινώνει.

Από πέρσι τον Απρίλιο σε παρόμοιες επιθέσεις που υπολογίζονται σε περισσότερες από 20, έχουν χάσει τη ζωή τους 44 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 50.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην απέλαση Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου θα προχωρήσει η Βρετανία

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχείς οι προκλήσεις της Άγκυρας

Ενισχύονται οι οικονομικές σχέσεις Τουρκίας-Κουβέιτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα