ΑΘΗΝΑ
10:29
|
19.05.2024
Η Μοντσεράτ Καμπαγιέρο, δήμαρχος της Τιχαουάνα του Μεξικού, μετακόμισε σε στρατιωτικά καταλύματα για προστασία, αφότου δέχθηκε απειλές για τη ζωή της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δήμαρχος της βίαιης συνοριακής πόλης Τιχουάνα στο βόρειο Μεξικό, Μοντσεράτ Καμπαγιέρο, μετακόμισε σε στρατώνες για την ασφάλειά της αφού δέχθηκε απειλές, δήλωσε ο πρόεδρος την Τρίτη.

Ακριβώς νότια του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, η Τιχουάνα έχει γίνει μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του Μεξικού καθώς εγκληματικές ομάδες μάχονται για τις διαδρομές διακίνησης ναρκωτικών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Προστατεύεται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες», είπε ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου. «Καταλήξαμε σε συμφωνία για να βοηθήσουμε στην προστασία της και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Τα ποσοστά δολοφονιών μειώθηκαν πέρυσι, αλλά η κυβέρνηση του Λόπες Ομπραδόρ εξακολουθεί να έχει πολύ δρόμο για να μειώσει την εγκληματικότητα που μαστίζει τη χώρα.

Η Καμπαγιέρο, του Κινήματος Εθνικής Αναγέννησης (MORENA) του Λόπες Ομπραδόρ, είπε στους δημοσιογράφους σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα ότι δέχθηκε περισσότερες απειλές μετά την κατάσχεση 1.700 πυροβόλων όπλων από εγκληματικές ομάδες και τη σύλληψη 56 ατόμων.

«Είναι θυμωμένοι», είπε. «Και γι’ αυτό δέχομαι απειλές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα