ΑΘΗΝΑ
01:22
|
29.11.2023
Στις 12:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αθήνα και τον Πειραιά. Η στάση εργασίας των γιατρών θα ξεκινήσει από τις 11:00 έως τις 15:00, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΙΝΑΠ για τις σημερινές κινητοποιήσεις, επισημαίνει πως τα λειτουργικά προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων «διογκώνονται εκθετικά κάθε ημέρα που περνάει, ενώ η εργασιακή υπερεξόντωση των ελάχιστων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες εναπομεινάντων υγειονομικών έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής». 

«Η υποβάθμιση και εγκατάλειψη του ΕΣΥ επί δεκαετίες έχει οδηγήσει στην δημιουργία ενός δυστοπικού περιβάλλοντος που έχει αρνητική επίπτωση στην παρεχόμενη περίθαλψη», τονίζει η ίδια ανακοίνωση. 

Η ΕΙΝΑΠ ζητά επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου πριν από τις περικοπές του 2012, μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία, μεταξύ άλλων. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί Παλαιστίνιοι έφηβοι από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Ο γιος Νετανιάχου επέστρεψε από το Μαϊάμι

Δεκέμβριο η συνάντηση Ραϊσί-Ερντογάν

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Κάμερον στο φόντο της κρίσης Σούνακ-Μητσοτάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα