ΑΘΗΝΑ
22:49
|
03.05.2024
Η «Ομπρέλα» συγκέντρωσε πάνω από 600 υπογραφές πολιτών που απαιτούν το θέμα των αυθαιρεσιών στις παραλίες της Ρόδου να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φραγμός στις συστηματικές αυθαιρεσίες και παρανομίες επιχειρηματιών της Ρόδου που φθάνουν μέχρι και σε δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος πολιτών απαιτούν τα μέλη της ροδίτικης οργάνωσης «Ομπρέλα», που έχουν συγκροτήσει ένα δίκτυο σε συνεργασία με συλλογικότητες του νησιού, όπως τόνισαν σήμερα σε δημοσιογράφους κάνοντας την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση.

Ο Ιάκωβος Γρύλλης, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου δήλωσε πως υπάρχει μία «τρομακτική έξαρση των αυθαιρεσιών» όπου νεαροί εκδιώκονται από διάφορους «φουσκωτούς», από την κεντρική παραλία της Ρόδου, ενώ «αντίστοιχα φαινόμενα διαμορφώνονται και σε άλλες παραλίες».

Άλλα μέλη της οργάνωσης «Ομπρέλα» που ανέφεραν πως έχουν συγκεντρωθεί ήδη πάνω από 600 υπογραφές πολιτών που απαιτούν το θέμα των αυθαιρεσιών στις παραλίες της Ρόδου να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δημήτρης Γρηγοριάδης Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος διερωτήθηκε ένα συμβαδίζει η προσπάθεια να μετατραπεί η Ρόδος σε ένα βιώσιμο τουριστικό προορισμό μέσω του Rhodes Co-Lab της TUI, με τις καταπατημένες παραλίες.

«Υπάρχει μια σταδιακή υποβάθμιση του δημόσιου χώρου και μια έντονη προσπάθεια ιδιοποίησης του. Ζητάμε την εφαρμογή της νομοθεσίας»  τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου Κώστας Σχοινοχωρίτης, ενώ ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ – ECOMUSEUM Rhodos Δημήτρης Κούκουλας αναφέρθηκε στη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος πέρσι από μπράβους στο Χαράκι. «Με ενοχλεί που ο δήμαρχος Ρόδου μίλησε στην «Καθημερινή» για μειοψηφίες. Δεν είμαστε μειοψηφίες,  ούτε  περιθωριακοί τύποι. Ζητάμε να μπει τάξη. Αν η Πολιτεία θέλει να επιβάλλει την τάξη, μπορεί να το κάνει» είπε.

Ο δικηγόρος και πρόεδρος των R.I.C.He.S., Χρήστος Μαλλιαράκης μίλησε για βαρβαρότητες στις παραλίες, για παράνομες επιχειρήσεις που δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, για θέματα που σχετίζονται με την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτές και για την ανάγκη να υπάρχει λελογισμένη και βιώσιμη ανάπτυξη με κανόνες.

Παρατήρησε πως υπάρχει πολυνομία και κακονομία που ευνοεί τα φαινόμενα των παρανομιών.

Τέλος, τα μέλη της «Ομπρέλας» συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δωδεκανήσου και προγραμματίζουν κύκλο επαφών με τους βουλευτές που θα προκύψουν από τις επόμενες εκλογές και στη συνέχεια με τους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα