ΑΘΗΝΑ
23:34
|
06.05.2024
Δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε νέα ημερομηνία η διακομματική. Τι πρότειναν τα πέντε κόμματα;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη ματαίωση τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, που ήταν προγραμματισμένη για απόψε στις 9 το βράδυ, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, λόγω του τριημέρου πένθους που κηρύχθηκε εξαιτίας της τραγωδίας, ανοιχτά της Πύλου.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε νέα ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας με αποτέλεσμα αυτή να είναι στον «αέρα».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, από τη συζήτηση προέκυψε ότι οι εκπρόσωποι τεσσάρων κομμάτων πλην της Ελληνικής λύσης συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η σημερινή τηλεμαχία.

Η Νέα Δημοκρατία φέρεται να πρότεινε το debate να γίνει το Σάββατο, διότι την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά τα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ διαφώνησαν και αντιπρότειναν το debate να γίνει την Κυριακή. 

Το θέμα παρέμεινε ανοιχτό με την ελπίδα πως θα αλλάξει κάτι στα προγράμματα των κομμάτων για το Σαββτοκύριακο και θα υπάρξει συμφωνία, καθώς όπως ανέφερε και ο κ. Σταυριανουδάκης «όλοι συμφώνησαν ότι είναι πολύ δύσκολο από Δευτέρα και μετά να γίνει debate δεδομένου ότι πρόκειται για την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές».

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αποδεκτή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να προστεθεί νέα κατηγορία ερωτήσεων στην τηλεμαχία, όταν και αν αυτή πραγματοποιηθεί, που θα αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Λόγω του τριήμερου πένθους τα κόμματα έχουν αναβάλει όλες τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα