ΑΘΗΝΑ
16:35
|
02.05.2024
Εντοπίστηκε spyware σε συσκευές αστυνομικών, ανακριτών και εισαγγελέων, γράφουν σήμερα τα βελγικά μέσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατασκοπευτικό λογισμικό σε τηλέφωνα στελεχών της αστυνομίας, ανακριτών, εισαγγελέων και δικαστών, μεταξύ των οποίων και στο τηλέφωνο του δικαστή Μισέλ Κλεζ, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση Qatargate, εντοπίστηκε μετά από έρευνες που έγιναν το τελευταίο διάστημα, αναφέρει σήμερα ο βελγικός Τύπος.

Σύμφωνα με τη γαλλόφωνη εφημερίδα Le Soir, τα θύματα της προσπάθειας υποκλοπής ενημερώθηκαν ότι στις τηλεφωνικές τους συσκευές, που ερευνήθηκαν μετά από υποψίες, εντοπίστηκαν ίχνη λογισμικού spyware.

https://twitter.com/lesoir/status/1669228256044646400

«Έπειτα από υποψίες για κατασκοπεία, πολλές συσκευές ερευνήθηκαν από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς της Μονάδας Εγκλήματος Υπολογιστών (FCCU), οι οποίοι ειδικεύονται σε περίπλοκες μορφές εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο. Τα τηλέφωνα εισαγγελέων, δικαστών-ανακριτών, αστυνομικών και προσωπικού που στελεχώνει το δικαστικό σύστημα έχουν υποβληθεί σε εκτενή και επανειλημμένη ανάλυση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν ότι οι αναλύσεις υποδηλώνουν μόλυνση των τηλεφώνων τους από spyware. Η συσκευή του ανακριτή Μισέλ Κλεζ είναι ένα από τα τηλέφωνα που βρέθηκαν μολυσμένα», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

Προς το παρόν, η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν επιθυμεί να σχολιάσει «δεδομένης της ευαισθησίας του θέματος», αναφέρουν τα βελγικά μέσα και παραπέμπει στην ομοσπονδιακή εισαγγελία για επικοινωνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα της ΕΣΗΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα