ΑΘΗΝΑ
23:25
|
05.05.2024
Μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκας δήλωσε, ότι όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες του προβλήματος, οι πόλεμοι και τα συμφέροντα θα συνεχίζονται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για «ανείπωτη τραγωδία», τη «χειρότερη που συνέβη στη Μεσόγειο», έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής, στη σκιά του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση πως «ίσως να έχουμε και 400 νεκρούς», καθώς «δεν ξέρουμε πόσοι επέβαιναν» και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

Ο κ. Νίκας σημείωσε πως οι σοροί των θυμάτων έχουν μεταφερθεί στο Σχιστό όπου θα κατανεμηθούν σε νεκροτομεία ενώ οι 104 διασωθέντες θα αναχωρήσουν αύριο Παρασκευή με προορισμό κέντρα υποδοχής.

Σε ό,τι αφορά τους διακινητές των μεταναστών σχολίασε: «Μην ακούω ότι συνέλαβαν τους διακινητές. Οι διακινητές δεν συλλαμβάνονται. Κάθονται στα γραφεία τους και στέλνουν μερικούς φουκαράδες υπαλλήλους να κάνουν τη διαχείριση. Οι διακινητές είναι εκεί, ετοιμάζουν το επόμενο φορτίο, καμιά 20αριά μέρες θα κάνουν να το μαζέψουν και θα έχουμε ενδεχομένως και άλλα τραγικά γεγονότα. Το απεύχομαι αλλά όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες του προβλήματος που είναι οι συγκρούσεις, οι πόλεμοι και τα συμφέροντα το πρόβλημα θα συνεχίζεται» πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του στο Naftemporiki TV, o Κώστας Κατσαρός, διευθυντής ΕΚΑΒ Πελοποννήσου, ανέφερε πως «και οι 4 πρώτοι διασωθέντες που έφτασαν με το super puma και τα άλλα 100 άτομα ήταν όλοι άνδρες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα