ΑΘΗΝΑ
01:49
|
09.05.2024
Ο Σέντρικ Λοτζ, πρώην διευθυντής του νεκροτομείου, και πέντε ακόμα άτομα κατηγορούνται για κλοπή και πώληση ανθρώπινων οργάνων από σορούς που δωρίστηκαν στην Ιατρική Σχολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην διευθυντής του νεκροτομείου της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, και πέντε ακόμα άτομα κατηγορούνται από τη δικαιοσύνη για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων από σορούς που δωρίστηκαν στο αμερικανικό πανεπιστήμιο για ερευνητικούς σκοπούς.

Ο 55χρονος Σέρντρικ Λοτζ, ο οποίος απολύθηκε από τη θέση που κατείχε από το 1995 στις 6 Μαΐου, η σύζυγός του και τέσσερα ακόμα άτομα κατηγορούνται από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα της Πενσυλβάνια πως διεξήγαγαν παράνομο εμπόριο οργάνων από το 2018 έως το 2022.

Σύμφωνα με την εισαγγελία ο Λοτζ, κατά καιρούς επέτρεπε σε άτομα να μπαίνουν στο νεκροτομείο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου και να «εξετάζουν» τις σορούς προκειμένου να επιλέξουν πιθανά όργανα, τα οποία διακινούσαν στη συνέχεια στην παράνομη αγορά οργάνων όπου καταφεύγουν πολλοί απελπισμένοι για την αναζήτηση μοσχευμάτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο υπεύθυνος του νεκροτομείου, έφτανε στο σημείο κάποιες φορές να παίρνει παράνομα τμήματα σορών ακόμα και στο σπίτι του, προκειμένου στη συνέχεια να τα στείλει σε αγοραστές μέσω ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι κατηγορούμενοι ήταν μέρος ενός πανεθνικού δικτύου ανθρώπων που αγόραζαν και πουλούσαν όργανα κλεμμένα από τη σχολή του Χάρβαρντ και ένα ακόμα νεκροτομείο στο Αρκάνσας.

Ο Τζορτζ Ντέιλι, κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, σε δήλωσή του προς την κοινότητα του Πανεπιστημίου, ανέφερε χθες Τετάρτη ότι «είμαστε τρομοκρατημένοι που μαθαίνουμε ότι κάτι τόσο ανησυχητικό μπορεί να συμβεί στην πανεπιστημιούπολη μας».

Τα σώματα που δωρίζονται στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς, διδακτικούς ή ερευνητικούς σκοπούς, όπως γίνεται στα περισσότερα πανεπιστήμια του κόσμου και μετά την ολοκλήρωση του σκοπού, συνήθως αποτεφρώνονται και οι στάχτες επιστρέφονται στην οικογένεια του δωρητή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα