ΑΘΗΝΑ
13:57
|
04.05.2024
Στο κτίριο βρίσκονταν 200 με 250 μαθητές και μαθήτριες την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκηνές πανικού και χάους διαδραματίστηκαν σήμερα σε ένα προπονητικό κέντρο στο Βορειοδυτικό Δελχί μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στο κτίριο, αναγκάζοντας αρκετούς μαθητές να κατέβουν χρησιμοποιώντας σχοινιά και καλώδια σε μια προσπάθεια να διαφύγουν.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τουλάχιστον 22 μαθητές τραυματίστηκαν. Στο κτίριο φέρονταν να βρίσκονταν 200 με 250 μαθητές και μαθήτριες την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Ο επικεφαλής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Δελχί είπε ότι ελήφθη κλήση για πυρκαγιά στο κτίριο στις 12.27 μ.μ. (τοπική ώρα) Συνολικά 11 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο και χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες για να σβήσουν τη φωτιά και να ολοκληρώσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο του τριώροφου κτιρίου, όπου βρίσκεται ο κεντρικός πίνακας ηλεκτρισμού. Εκ πρώτης όψεως, είπαν οι αξιωματούχοι, η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.

Ο καπνός άρχισε να εξαπλώνεται στους επάνω ορόφους και αρκετοί μαθητές, πανικόβλητοι, έσπασαν τις γρίλιες των παραθύρων και είτε κατέβηκαν χρησιμοποιώντας σχοινιά και καλώδια, είτε πήδηξαν κατευθείαν για να ξεφύγουν γρήγορα από τον καπνό. Εκτός από την επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποίησαν οι πυροσβέστες, αρκετοί ντόπιοι και μαθητές του ίδιου κέντρου βοήθησαν τους εγκλωβισμένους, τοποθετώντας σχοινιά και κουβέρτες, παρέχοντας μπουκάλια νερού ή απλώς ακουμπώντας τις τσάντες τους στο έδαφος για να προσγειωθούν σε μαλακότερες επιφάνειες όσοι εγκατέλειπαν το κτίριο.

Ο Αμάν, ένας μαθητής του κέντρου, ο οποίος στεκόταν έξω από τις εγκαταστάσεις όταν ξέσπασε η φωτιά, είπε: «Όταν είδα πυκνό καπνό να βγαίνει από το κτίριο, εγώ και μερικοί άλλοι μαθητές πήγαμε μέσα στο κέντρο… βοηθήσαμε μερικούς μαθητές να βγουν σπάζοντας τις γρίλιες των παραθύρων με ένα σφυρί και κατεβήκαμε χρησιμοποιώντας σχοινιά που μερικοί από εμάς είχαμε πάρει από τα γύρω μαγαζιά».

Ο Παβάν, ένας άλλος μαθητής που ισχυρίστηκε ότι έσωσε τουλάχιστον πέντε άτομα, πρόσθεσε: «Δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα λόγω του πυκνού μαύρου καπνού και είχαμε πρόβλημα στην αναπνοή. Ωστόσο, πριν φτάσουν οι πυροσβέστες, ετοιμάσαμε σχοινιά, μπουκάλια νερού και κουβέρτες, ώστε οι μαθητές να μπορούν να διαφύγουν με ασφάλεια».

Οι τραυματίες υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, το λαιμό και τα πόδια και έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Μαθητές πραγματοποίησαν αργότερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα