ΑΘΗΝΑ
19:07
|
04.05.2024
Διαμαρτυρία ολυμπιονικών και χιλιάδων αλληλέγγυων διαλύθηκε από την αστυνομία στην προσπάθειά της να πορευτεί προς τη βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση απήγγειλαν οι αρχές στην Ινδία εναντίον του επικεφαλής της Ομοσπονδίας Πάλης της χώρας, μετά από τον σάλο που ξέσπασε τον περασμένο μήνα και την καθιστική διαμαρτυρία διάσημων αθλητριών της χώρας και αλληλέγγυων που αντιμετωπίστηκε βίαια από την αστυνομία την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπρίζ Μπουσάν Σάραν Σινγκ που εκτός από αθλητικός παράγοντας έχει διατελέσει και έξι φορές βουλευτής, τις πέντε με το κυβερνών κόμμα του Ναρέντρα Μόντι Bharatiya Janata (BJP), αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα «σκευωρίας» με στόχο την απομάκρυνσή του από το κοινοβούλιο.

Η ποινική υπόθεση, εκτός από τον επικεφαλής, αφορά και τον βοηθό γραμματέα της Ομοσπονδίας Πάλης Βινόντ Τομάρ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, εγκληματικό εκφοβισμό και συνέργεια.

Τον Απρίλιο, οι κορυφαίες αθλήτριες της πάλης της χώρας συμπεριλαμβανομένης της δύο φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας Βινές Φογκάτ και της χάλκινης Ολυμπιονίκη Σάκσι Μαλίκ ξεκίνησαν μια καθιστική διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, με αίτημα την σύλληψη του Σινγκ, απειλώντας να πετάξουν τα μετάλλιά τους στον ποταμό Γάγγη.

Η διαμαρτυρία προσέλκυσε πλήθος αλληλέγγυων και σύντομα γιγαντώθηκε σε μέγεθος από μερικές δεκάδες άτομα σε χιλιάδες

Τον Μάιο, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το νέο ινδικό κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του από τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, αλλά διαλύθηκαν από την αστυνομία που προχώρησε σε συλλήψεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα