ΑΘΗΝΑ
07:56
|
03.05.2024
Η κουβέντα περί σκύλων στην Αίγυπτο επανήλθε στο προσκήνιο τον περασμένο Μάρτιο μετά τη φονική επίθεση ενός πίτμπουλ στην πόλη Σέικχ Ζαγίντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νόμο που επιτρέπει στην Αίγυπτο μόλις 10 ράτσες οικόσιτων σκύλων (συμπεριλαμβανομένων της ράτσας Κόκερ Σπάνιελ και της ράτσας Λαμπραντόρ) ενέκρινε το αιγυπτιακό κοινοβούλιο, προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις των ζωόφιλων καθώς η εξέλιξη ανοίγει την πόρτα για τις μαζικές… «κατασχέσεις» σκύλων που είναι εκτός λίστας.

Η λευκή λίστα

Επιτρέπει τις ακόλουθες 10 «ασφαλείς» ράτσες: Κόκερ Σπάνιελ, Λαμπραντόρ, Κανίς, Μαλινουά (βέλγικος ποιμενικός), Πομεράνιαν, Τζακ Ράσελ, Μεγάλος Δανός, λευκός ποιμενικός, σκύλος Μάλτας, Σαμογέντ.  Επιβάλλει δε πολύ πιο αυστηρούς κανονισμούς και χορήγηση ειδικών κρατικών αδειών για ράτσες όπως τα πίτμπουλ, τα ροτβάιλερ, ο γερμανικός ποιμενικός, τα μπόξερ, τα χάσκι, καυκασιανά τσοπανόσκυλα, μπουλμαστίφ.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ειρωνεύτηκαν την απόφαση επισημαίνοντας πως την ώρα που η οικονομία της Αιγύπτου δοκιμάζεται και καταρρέει, «η μόνη πολιτική που μπόρεσε να περάσει είναι ο κανονισμός για τα σκυλιά που μπορεί κανείς να έχει»…

Τον Μάιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο που ρυθμίζει την ιδιοκτησία «επικίνδυνων σκύλων και άλλων ζώων» συμπεριλαμβανομένου ενός προστίμου σε όποιον συνοδεύει σκύλο σε δημόσιο χώρο δίχως άδεια  και ποινή που προβλέπει έως 10 χρόνια φυλακή για όποιον επιτεθεί σε άλλο άτομο με «κάποιο επικίνδυνο ζώο ή σκύλο».

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των σκύλων στην Αίγυπτο καλούνται να πληρώσουν χαράτσι μεταξύ 32 έως 1.600 δολαρίων για να εγγράψουν τα ζώα τους σε δημοτικούς ειδικούς καταλόγους και να τους βάλουν μεταλλική ταυτότητα στο κολάρο.

Η κουβέντα περί σκύλων στην Αίγυπτο επανήλθε στο προσκήνιο τον περασμένο Μάρτιο όταν ένας σκύλος ράτσας πίτμπουλ επιτέθηκε σε έναν άνδρα στην πόλη Σέικχ Ζαγίντ προκαλώντας τού ρήξη τενόντων, νεύρων με αποτέλεσμα να πέσει αργότερα σε κώμα και να πεθάνει.

Οι επιθέσεις σκύλων έχουν αυξηθεί τα τελευταία λίγα χρόνια και για αυτό το ζήτημα ευθύνονται συνήθως οι άνθρωποι «κηδεμόνες» τους. Το 2019 στην Αίγυπτο καταγράφηκαν 300 περιπτώσεις νοσηλείας έως τεσσάρων μηνών ατόμων που δέχθηκαν επιθέσεις σκύλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα