ΑΘΗΝΑ
01:38
|
04.05.2024
Μετά από ένα κύμα καταγγελιών εναντίον του τραγουδιστή του συγκροτήματος Τιλ Λίντεμαν, η εισαγγελία του Βερολίνου ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εισαγγελία του Βερολίνου ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του τραγουδιστή των Rammstein Τιλ Λίντεμαν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε συναυλίες του δημοφιλούς γερμανικού συγκροτήματος.

Αρκετές γυναίκες έχουν ισχυριστεί ότι «στρατολογήθηκαν» για σεξ σε συναυλίες των Rammstein.

Φαν του συγκροτήματος, η Σέλμπι Λιν, από τη Βόρεια Ιρλανδία, αποκάλυψε πρόσφατα πως πίστευε ότι το ποτό της είχε νοθευτεί και ότι την προετοίμαζαν «για σεξουαλικές επαφές».

Ο 60χρονος Λίντεμαν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, με τους δικηγόρους του να χαρακτηρίζουν τις κατηγορίες «ως αναληθείς».

Σε δήλωσή της, εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βερολίνου είπε: «Έχει κινηθεί προκαταρκτική διαδικασία εναντίον του Τιλ Λίντεμαν για κατηγορίες που σχετίζονται με σεξουαλικά αδικήματα και τη διανομή ναρκωτικών».

Οι εισαγγελείς άνοιξαν την έρευνα με δική τους πρωτοβουλία καθώς και «με βάση πολλές ποινικές καταγγελίες που υποβλήθηκαν από τρίτους», αναφερόμενοι σε άτομα που δεν εμπλέκονται άμεσα στα φερόμενα περιστατικά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η Σέλμπι Λιν, 24 ετών, δημοσίευσε για πρώτη φορά την καταγγελία στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο μήνα και αργότερα αποκάλυψε σε δημοσιογράφους ότι υπήρχε ένα «οργανωμένο σύστημα διακίνησης κοριτσιών» που την οδήγησαν σε ένα μικρό δωμάτιο μετά από μια συναυλία στη Λιθουανία, αλλά η ίδια έφυγε όταν έφτασε ο Λίντεμαν γιατί υποψιαζόταν ότι προορίζονταν να… χρησιμοποιηθεί ως «αντικείμενο του σεξ».

Οι κατηγορίες της προκάλεσαν ένα κύμα άλλων καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, με μερικούς -όπως η κυρία Λιν- να υποψιάζονται ότι είχαν προεπιλεγεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μια Ρωσίδα, που πιστεύεται ότι ήταν «στρατηλάτης» του κ. Λίντεμαν, ο οποίος τους προσκαλούσε σε πάρτι πριν και μετά τη συναυλία.

Εκπρόσωπος του συγκροτήματος δήλωσε ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για τους ισχυρισμούς και παίρνει συνεντεύξεις από το προσωπικό και το πλήρωμα ως μέρος της έρευνας.

Το γερμανικό industrial metal γκρουπ, που δημιουργήθηκε το 1993 και είναι γνωστό για τις θεατρικές παραστάσεις και τους αμφιλεγόμενους στίχους του, έφτασε στην πρώτη τριάδα του βρετανικού τσαρτ άλμπουμ με τα δύο τελευταία του άλμπουμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα