ΑΘΗΝΑ
23:47
|
03.05.2024
Η επίσκεψή του προηγείται του πολυαναμενόμενου ταξιδιού του Άντονι Μπλίνκεν στην Κίνα αυτό το Σαββατοκύριακο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, θα γίνει δεκτός εντός της ημέρας στο Πεκίνο από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, με την ευκαιρία του πρώτου του ταξιδιού στον ασιατικό γίγαντα έπειτα από τρία χρόνια και πλέον, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η συνάντηση θα είναι η πρώτη του Σι Τζινπίνγκ με έναν ξένο διευθύνοντα σύμβουλο τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Κινέζος ηγέτης σταμάτησε να ταξιδεύει στο εξωτερικό για σχεδόν τρία χρόνια, αφότου η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν ξανά το 2015 στο περιθώριο του φόρουμ του Μποάο, μια συγκέντρωση για πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες, που πραγματοποιήθηκε στην κινεζική επαρχία Χαϊνάν και αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και τη μείωση της φτώχειας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, έγραψε στο Twitter την Τετάρτη φθάνοντας στο Πεκίνο, ότι η επίσκεψή του έχει σκοπό να συναντηθεί με συνεργάτες του ιδρύματός του Bill & Melinda Gates, που εργάζονται στα πεδία της υγείας και της ανάπτυξης.

Η επίσκεψη του Γκέιτς προηγείται του πολυαναμενόμενου ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στην Κίνα αυτό το Σαββατοκύριακο, με στόχο τη σταθεροποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Κιν Γκανγκ και ο Μπλίνκεν μίλησαν τηλεφωνικά την Τετάρτη και «συζήτησαν τη σημασία της διατήρησης ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας» προκειμένου να διαχειριστούν τη σχέση ΗΠΑ-Κίνας και «να αποφευχθούν λάθος υπολογισμοί και συγκρούσεις», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών .

Άλλοι ξένοι ηγέτες του τομέα της τεχνολογίας – όπως οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Apple, Τιμ Κουκ και της Tesla, Ίλον Μασκ- συναντήθηκαν με Κινέζους υπουργούς τους τελευταίους μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα