ΑΘΗΝΑ
01:58
|
07.05.2024
Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Ελβετός πρεσβευτής στην Άγκυρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Ελβετό πρεσβευτή στην Άγκυρα Ζαν Ντάνιελ Ρουτς, κάλεσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το κάψιμο ομοιώματος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ζυρίχη.

Η επίπληξη από τα χείλη του αναπληρωτή υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζμπάι, ήρθε αφότου κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνουν ένα ομοίωμα του νεοεκλεγέντος Τούρκου προέδρου μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ να παραδίνεται στις φλόγες.

Το σκηνικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, έξω από την τράπεζα UBS στη Ζυρίχη από μια ομάδα που ονομάζεται Zurich Revolutionary Strike Collective.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ελβετός πρέσβης, δίνοντας τις εξηγήσεις του για το γεγονός, τόνισε ότι «οι προβοκάτσιες κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της τουρκικής σημαίας είναι απαράδεκτες», ενώ η Τουρκία από την πλευρά της ζήτησε από την ελβετική κυβέρνηση επίσημη έρευνα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα παραπονείται στην Ελβετία για διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν σε ελβετικό έδαφος.

Το 2017, οι τουρκικές αρχές εξοργίστηκαν από διαδηλωτές στη Βέρνη που άνοιξαν ένα πανό που απεικόνιζε ένα όπλο στραμμένο στο κεφάλι του Ερντογάν με το σύνθημα: «Σκότωσε τον Ερντογάν με τα δικά του όπλα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα