ΑΘΗΝΑ
04:05
|
03.05.2024
Η Open Arms ανακοίνωσε ότι διέσωσε 117 μετανάστες που συνωστίζονταν σε μια επισφαλή ξύλινη βάρκα από τη Λιβύη το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Open Arms ανακοίνωσε ότι διέσωσε 117 μετανάστες το Σάββατο που συνωστίζονταν σε μια επισφαλή ξύλινη βάρκα από τη Λιβύη στο τελευταίο τόσο επικίνδυνο πέρασμα πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το ναυάγιο της περασμένης εβδομάδας στα ανοιχτά της Ελλάδας, στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 78 από τους εκατοντάδες που στριμώχνονταν σε ένα αλιευτικό σκάφος, έριξε για άλλη μια φορά φως στους θανάτους χιλιάδων μεταναστών κάθε χρόνο που φεύγουν από τη φτώχεια και τις συγκρούσεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Η Open Arms ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι περισυνέλεξε 117 άτομα το Σάββατο, μεταξύ των οποίων 25 γυναίκες και ένα τρίχρονο αγόρι, κυρίως από την Ερυθραία, το Σουδάν και τη Λιβύη.

Η επιχείρηση διάσωσης έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα, 30 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λιβύης, αφού το σκάφος έφυγε από το λιμάνι της Σαμπράθα το βράδυ στις 01:00 GMT, σύμφωνα με τη δήλωση και έναν εκπρόσωπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Όλοι οι επιβάτες έλαβαν ιατρική αξιολόγηση στο σκάφος της Open Arms, είπε η φιλανθρωπική οργάνωση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πού θα μεταφερθούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα