ΑΘΗΝΑ
10:12
|
28.04.2024
Απαξίωση και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις η τακτική του Δήμου Αθηναίων απέναντι στα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων για απαραίτητες εργασίες στο 40ο Δημοτικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για απαξίωση και παραπλάνηση εγκαλεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 40ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών τον Δήμο και τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλειο – Φοίβο Αξιώτη, καταγγέλλοντας με επιστολή του την επί σειρά ετών αδιαφορία του Δήμου και του αντιδημάρχου για τις αναγκαίες εργασίες στον χώρο του σχολείου, την ώρα που επαναλαμβάνει ανερυθρίαστα διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωσή τους.

«Μέχρι και σήμερα, στα τέλη της σχολικής χρονιάς 2022-2023, κάνετε στα παιδιά μας επιπλέον ένα μάθημα, αχρείαστο βέβαια: αυτό της ασυνέπειας και της αδιαφορίας, αφού τίποτα δεν αλλάζει και δεν βελτιώνεται στον χώρο όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους» επισημαίνουν οι γονείς, σε μια ύστατη προσπάθεια να εισακουστούν τα αιτήματά τους από τον αντιδήμαρχο και τον Δήμο εν γένει.

«Από ό,τι αντιλαμβανόμαστε, το κτίριο του σχολείου θα πρέπει να τελεί υπό κατάρρευση για να ανταποκριθεί ο δήμος στις υποχρεώσεις του. Το σχολείο έχει κοντά στα είκοσι χρόνια λειτουργίας χωρίς να έχει γίνει ποτέ ΚΑΜΙΑ επισκευή στους χώρους του! Αναρωτιόμαστε, τέλος, αν τα χρήματα που πληρώνουμε εμείς οι γονείς, ως δημότες, εδώ και τόσα χρόνια για τα δημοτικά τέλη θα κατορθωθεί να μας επιστραφούν κάποτε με σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανθρώπινου για τα παιδιά μας» καταγγέλλει ο Σύλλογος, παραθέτοντας παράλληλα αναλυτικό ιστορικό των ενεργειών και των διαβεβαιώσεων που έχει λάβει ο Σύλλογος και καταγράφοντας για ακόμη μια φορά τις εργασίες που εκκρεμούν. 

«Εμείς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 40ού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και τα παιδιά μας, διεκδικούμε άμεσα την ολοκλήρωση των εργασιών στο σχολείο από τους πόρους του δήμου. Ζητούμε να λάβουμε τις οφειλόμενες από την πλευρά σας δεσμευτικές απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης. Θα περιμένουμε για αυτές, παρότι στο δημοτικό συμβούλιο (στα τέλη Μαΐου) δηλώσατε ότι “οι εργασίες στην 7η κοινότητα έχουν τελειώσει”, αλλιώς θα θεωρήσουμε πλέον ότι μας παραπλανάτε σκοπίμως (το βίντεο από το διοικητικό συμβούλιο

https://www.youtube.com/watch?v=wOp6AqzSAxQ&list=WL&index=15, με τις επίμαχες δηλώσεις σας από το 1:51:05 και μετά)» καταλήγει ο Σύλλογος, υπενθυμίζοντας στον αντιδήμαρχο πως «ένα σύγχρονο σχολείο πρέπει να είναι πρωτίστως ένα ασφαλές σχολείο για όλα τα παιδιά. Και να θυμάστε ότι τον έλεγχο στις (ανεκπλήρωτες μέχρι στιγμής) υποσχέσεις σας τον ασκούν τα ίδια τα παιδιά!».

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τον Αντιδήμαρχο Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Χιλή: Εθνικό πένθος για τον θάνατο τριών αστυνομικών

Εκπνέει τη Μ. Δευτέρα η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα