ΑΘΗΝΑ
22:11
|
04.05.2024
Μήνυμα 112 για Κεντρική & Βόρεια Εύβοια, την Μαγνησία και τις Σποράδες που αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία - Αναβάθμιση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων αναβαθμίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που επικαλείται η υπηρεσία, «ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις».

Την ίδια ώρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες αυτοπροστασίας, επιστρατεύοντας παράλληλα τον μηχανισμό 112 για την Κεντρική & Βόρεια Εύβοια, την Μαγνησία και τις Σποράδες που αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες, έντονα φαινόμενα προβλέπονται για την Κυριακή στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας) καθώς και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας ενώ μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεάσουν την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Επιπλέον, από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί η Εύβοια και από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν την Αττική, τη Βοιωτία και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα θα επηρεαστούν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και οι βόρειες Κυκλάδες.

Η ΕΜΥ εφιστά την προσοχή μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες στα φαινόμενα στην περιοχή της Μαγνησίας, των Σποράδων, της κεντρικής και της βόρειας Εύβοιας, τα οποία θα είναι έντονα και θα μπορούσαν να εξελιχθούν επικίνδυνα, ενώ το ίδιο θα ισχύσει βαθμιαία και μέχρι το απόγευμα και για την υπόλοιπη Εύβοια, την  Αττική και τη Βοιωτία. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα