ΑΘΗΝΑ
04:37
|
06.05.2024
Σώοι μετά από παρέμβαση της πυροσβεστικής όλοι οι επιβαίνοντες στο οχηματαγωγό που έπιασε φωτιά στις Φιλιππίνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτιά ξέσπασε την Κυριακή σε οχηματαγωγό πλοίο που βρισκόταν εν πλω με 120 επιβαίνοντες στις κεντρικές Φιλιππίνες, με την ακτοφυλακή να σπεύδει προς κατάσβεση της πυρκαγιάς και να διασώζει το σύνολο των ανθρώπων που βρισκόντουσαν στο πλοίο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Ειδικότερα, το M/V Esperanza Star, το οποίο μετέφερε 65 επιβάτες και 55 αξιωματικούς και μέλη του πληρώματος, έπιασε φωτιά υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες ενώ έπλεε από το νησί Σικουιγιόρ (Siquijor) στα νότια προς το κοντινό νησί Μποχόλ (Bohol).

Πυροσβέστες της ακτοφυλακής που επέβαιναν σε άλλο σκάφος χρησιμοποίησαν κανόνι νερού και κήρυξαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς γύρω στις 0200 GMT διασώζωντας όλους τους επιβαίνοντες, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο σκάφη της ακτοφυλακής που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης και διάσωσης εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε ύδατα κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς. 

Σημειώνεται ότι οι Φιλιππίνες, ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από περισσότερα από 7.600 νησιά, έχουν καταγράψει εξαιρετικά αρνητικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, με ακατάλληλα πλοία να παραμένουν σε χρήση και υπερφορτωμένα σκάφη να εντοπίζονται συχνά. 

Τον Μάρτιο, ένα οχηματαγωγό που μετέφερε περίπου 250 άτομα έπιασε επίσης φωτιά στις νότιες Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από εικοσιτέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μωρό έξι μηνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα