ΑΘΗΝΑ
11:50
|
27.04.2024
Ας μη γελιόμαστε, κανένα ναυάγιο δεν θα συγκέντρωνε τα φώτα της δημοσιότητας και της (υπηρεσιακής) κυβέρνησης εάν δεν υπήρχε από πίσω κάτι πιο μεγάλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ας μη γελιόμαστε, κανένα ναυάγιο μεταναστών δεν θα συγκέντρωνε τα φώτα της δημοσιότητας και την προσοχή της (υπηρεσιακής) κυβέρνησης εάν δεν υπήρχε από πίσω κάτι πιο μεγάλο να καλυφθεί.

Για την ακρίβεια, η τραγωδία στην Πύλο αποτελεί ακόμα μια απίστευτη νίκη της επικείμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κατάφερε μέσα σε μια εβδομάδα και να συγκεντρώσει όλα τα ακροδεξιά στοιχεία πλησίον της ΝΔ, χάρη στον τομέα που είναι το φόρτε του Πρωθυπουργού, την περιβόητη «ασφάλεια» των συνόρων, ενώ ταυτόχρονα κατόρθωσε να πάρει το (λιγοστό) φως που είχε δοθεί μέχρι τώρα σε ακόμα μια δυσώδη υπόθεση της GreekMafia, τη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη, γνωστού ανθρώπου της νύχτας, μέλος της Greek Mafia ο ίδιος και φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, στην οποία εμπλέκεται αυτοκίνητο του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου, του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ. Την πανάκριβη Mercedes οδηγούσε το θύμα της δολοφονίας, ο ίδιος ο Ρουμπέτης δηλαδή.

Γράφει, λοιπόν, το Zougla του άλλου διαβόητου, Μάκη Τριανταφυλλόπουλου:

Άφωνοι έμειναν χθες το βράδυ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας όταν έκαναν έλεγχο στα έγγραφα κυκλοφορίας της πολυτελούς ασημί Mercedes και διαπίστωσαν ότι ανήκε σε εταιρεία συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου στο Νέο Φάληρο, με έδρα την οδό Εθνάρχου Μακαρίου όπου είναι οι εγκαταστάσεις της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ». Και συνεχίζει: Για ώρα προσπαθούσαν να βρουν τη σύνδεση του 38χρονου [Βασίλη Ρουμπέτη], ο οποίος εμφανίζεται σε φωτογραφίες στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης” να περπατά πίσω από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, έχοντας μάλιστα στον λαιμό του και την κάρτα διαπίστευσης, με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αμέσως ήρθε ανακοίνωση από τον ΣΚΑΪ, το ίδιο βράδυ της Πέμπτης 8 Ιουνίου.

Επιβεβαιώνουμε ότι το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε. από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος.

Λίγες ημέρες μετά, έβγαλε ανακοίνωση και ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος:

Για το πώς βρέθηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τις τελευταίες ημέρες, χωρίς την εμπλοκή μου και ενώ έλειπα στο εξωτερικό, στα χέρια του δολοφονηθέντος, με τον οποίο ουδεμία σχέση είχα, δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές οι απαραίτητες ρητές διευκρινίσεις. Το όχημα αυτό, κατασκευής του 2010, είχε ουσιαστικά παροπλιστεί και δεν το χρησιμοποιούσα καθώς είχε αντικατασταθεί από νεότερα αυτοκίνητα.

Και κάπως έτσι, η είδηση της δολοφονίας Ρουμπέτη και η εμπλοκή της θωρακισμένης Mercedes του Αλαφούζου, αρχίζει να μπαίνει στα ψιλά γράμματα της ελληνικής ειδησεογραφίας. Ύστερα ήρθε το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, και ενώ εμφανώς τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ δεν ήθελαν να το καλύψουν και προτιμούσαν να ασχοληθούν με καμιά Πισπιρίγκου, πώς να βρίσουν το ΣΥΡΙΖΑ ή πώς να καταδικάσουν όλη την Μπλαγκλαντεσιανή κοινότητα λόγω της δολοφονίας της 27χρονης κοπέλας στην Κω, τελικά κατάφεραν να τα κάνουν όλα ταυτόχρονα.

Και την πολύκροτη δολοφονία Ρουμπέτη να εξαφανίσουν σαν σκιά, και το ναυάγιο στην Πύλο με τους εκατοντάδες αγνοούμενους -πλέον νεκρούς- να το καταλογίσουν στις πλάτες των τερατόμορφων δαιμονικών διακινητών, και το λιμενικό και τις πολιτικές Μητσοτάκη με τις επαναπροωθήσεις να βγάλουν λάδι, και τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορήσουν ως συνεργάτη του Ερντογάν που θέλει να κάνει την Ελλάδα το νέο Ισλαμαμπάντ, και όλους τους μετανάστες στην Ελλάδα να τους χαρακτηρίσουν ως εν δυνάμει εγκληματίες, σπέρνοντας τον φόβο, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και την τρομοκρατία.

Οι μόνοι οι οποίοι πήγαν κάπως να σώσουν κάποια τιμή, ήταν οι φανατικοί οπαδοί του Παναθηναϊκού, που και πανό κρέμασαν στον τέταρτο τελικό του μπάσκετ και ανακοίνωση-«φτύσιμο» (για να μιλήσουμε με οπαδικούς όρους), έβγαλαν για τον Αλαφούζο:

Η ξεφτίλα σου όμως σαν άνθρωπος και όχι μόνο σαν πρόεδρος του Παναθηναϊκού ξεπερνάει τη φαντασία όλων, μάθαμε από τα σάιτ ότι τάιζες έναν από τους δολοφόνους του αδερφού μας Μιχάλη Φιλόπουλου καθώς και τον επί χρόνια εχθρό της ομάδας Γιάννη Κομπότη για προσωπικά σου συμφέροντα και πολιτικά σου παιχνίδια, δεν έχεις ηθική ούτε και αξίες και τα παπαγαλάκια σου δεν πείθουν. Πρόσθεσες ακόμη μια μαύρη κηλίδα στον σύλλογο του Παναθηναϊκού μας. Οφείλεις να δώσεις εξηγήσεις και μια συγγνώμη στην οικογένεια του Μιχάλη Φιλόπουλου. Η Θύρα 13 δεν ξεχνά, αλλά και ούτε συγχωρεί.

Φήμες λένε πως ο Ρουμπέτης εμπλέκεται στα συμβόλαια δολοφονίας του Στέφανου Χίου και του Κώστα Βαξεβάνη. Οι φήμες λένε πολλά, και για εκβιασμούς και για απειλές και για χρηματισμούς, αλλά δύσκολα κάποιος δημοσιογράφος θα εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση εάν δεν θέλει να καταλήξει από την κάτω πλευρά των κυπαρισσιών.

Πάντως, μέχρι στιγμής εκεί στο ΣΚΑΪ μόνο το παλιό χιτ του Δάκη δεν έχουν βγει να τραγουδήσουν σε χορωδία.

«Θωρακισμένη Mercedes,Εγώ δεν ονειρεύτηκα ποτές…»

Δεν μυρίζει απλά κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, το βλέπουμε μπροστά μας αλλά, εκτός από τη μύτη μας, κλείνουμε και τα μάτια μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα