ΑΘΗΝΑ
13:05
|
27.04.2024
Χωρίς επαρκή στοιχεία, πακιστανικά ΜΜΕ εκτιμούν πως οι πολίτες της χώρας τους στο τραγικό σκάφος ήταν έως και 300.
Φωτ.: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εθνικό πένθος για τους Πακιστανούς που έχασαν την ζωή τους στο ναυάγιο στην Πύλο, κήρυξε για σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός της χώρας Σεχμπάζ Σαρίφ, εκφράζοντας τη λύπη του για την τραγωδία.

Η κήρυξη πένθους αποφασίστηκε χωρίς να έχουν οι πακιστανικές αρχές γνώση για τον ακριβή αριθμό των μεταναστών από τη χώρα τους που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Πελοποννήσου. Το μόνο ακριβές στοιχείο που κατάφεραν να δώσουν ήταν πληροφορίες της πρεσβείας του Ισλαμαμπάντ στην Αθήνα, ότι μεταξύ των διασωθέντων συμπεριλαμβάνονται 12 πολίτες από το Πακιστάν.

Από την πλευρά τους πακιστανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι έως και 300 από τους πρόσφυγες που χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου, στο πιο πολύνεκρο ναυάγιο των τελευταίων ετών, είχαν καταγωγή από το Πακιστάν. Η πλειοψηφία των υπολοίπων αγνοουμένων εκτιμάται ότι ήταν από την Συρία και την Αίγυπτο.

Την ίδια στιγμή οι πακιστανικές αρχές κάνουν προσπάθειες για τη συλλογή δειγμάτων DNA από συγγενείς ανθρώπων που εικάζεται ότι επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος, ώστε τα αποτελέσματα των εξετάσεων να σταλούν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Συγγενείς ενός 21χρονου που αγνοείται, ανέφεραν σε τοπικά μέσα ότι μίλησαν μαζί του λίγο πριν από την αναχώρηση του πλοίου από τη Λιβύη και τους ζήτησε να προσευχηθούν γι’ αυτόν καθώς γνώριζε πόσο επικίνδυνο ήταν το εγχείρημα. Πρόσθεσαν δεν ότι η οικογένεια ένωσε τις δυνάμεις της για να πληρώσει σε διακινητή περίπου 7.000 δολάρια για να οργανώσει το ταξίδι του, ξεκινώντας με πτήσεις προς το Ντουμπάι, την Αίγυπτο και τέλος τη Λιβύη.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία στο υπό πακιστανικό έλεγχο Κασμίρ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι συνέλαβε 12 άτομα που συμμετείχαν στην αποστολή ντόπιων νεαρών στη Λιβύη για το επόμενο ταξίδι στην Ευρώπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα