ΑΘΗΝΑ
10:50
|
18.05.2024
Οι υπεύθυνοι για την εκτόξευση του στρατιωτικού δορυφόρου «δέχθηκαν έντονη κριτική», ανέφερει έκθεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι η αποτυχημένη εκτόξευση στρατιωτικού δορυφόρου της τον περασμένο μήνα ήταν η «μεγαλύτερη αποτυχία» στην τελευταία σημαντική συνάντηση του κυβερνώντος κόμματος, μετέδωσε το κρατικό μέσο KCNA τη Δευτέρα.

Η διευρυμένη συνεδρίαση της ολομέλειας πραγματοποιήθηκε μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής, με εντολή εργαζομένων και ερευνητών να αναλύσουν την αποτυχημένη εκτόξευση στρατιωτικού δορυφόρου και να προετοιμαστούν για μια άλλη στο εγγύς μέλλον.

Οι υπεύθυνοι για την εκτόξευση δορυφόρων «δέχθηκαν έντονη κριτική», ανέφερε η έκθεση.

Σηματοδότησε την όγδοη διευρυμένη συνεδρίαση της ολομέλειας της 8ης Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Κορέας (WPK), του κυβερνώντος κόμματος της χώρας.

Ο δορυφόρος βυθίστηκε στη θάλασσα «αφού έχασε την ώθηση λόγω της μη φυσιολογικής εκκίνησης του κινητήρα δεύτερου σταδίου», δήλωσε η Πιονγκγιάνγκ μετά την αποτυχία εκτόξευσης σε μια ασυνήθιστα ειλικρινή παραδοχή ενός τεχνικού προβλήματος.

Η Βόρεια Κορέα υποσχέθηκε επίσης ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις πυρηνικές της ικανότητες και να ενισχύει την αλληλεγγύη με άλλες χώρες που αντιτίθενται σε αυτό που αποκάλεσε «στρατηγική των ΗΠΑ για παγκόσμια υπεροχή».

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η διασφάλιση της αυτάρκειας στον εφοδιασμό τροφίμων μέσω της αύξησης της γεωργικής παραγωγής της χώρας και της επίτευξης του ετήσιου στόχου παραγωγής σιτηρών.

Νωρίτερα φέτος, το Υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η κατάσταση των τροφίμων στον Βορρά «φαινόταν να έχει επιδεινωθεί».

Η απομονωμένη χώρα τελεί υπό αυστηρές διεθνείς κυρώσεις σχετικά με τα πυρηνικά της όπλα και τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων της και η οικονομία της έχει πιεστεί περαιτέρω από αυστηρά αυτοεπιβεβλημένα lockdown στα σύνορα με στόχο να σταματήσουν τα κρούσματα του κορονοϊού.

Ξεχωριστά, η έκθεση του KCNA ανέφερε ότι ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο οποίος προηγουμένως διετέλεσε διευθυντής του Τμήματος του Ενωμένου Μετώπου και είναι στενός συνεργάτης του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ορίστηκε ως αναπληρωματικό μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Ο Κιμ παραγκωνίστηκε μετά από μια σύνοδο κορυφής με τις ΗΠΑ το 2019 που απέτυχε να επιτευχθεί συμφωνία, δήλωσε τότε νοτιοκορεάτης νομοθέτης. Καθοδήγησε τις διαπραγματεύσεις για τη σύνοδο κορυφής σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και τον τότε ομόλογόςτου και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Κορέα: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με νέο σύστημα καθοδήγησης

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το TikTok είναι δίαυλος μεταφοράς δεδομένων στην Κίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα