ΑΘΗΝΑ
02:59
|
03.05.2024
Ένα μέλος του πληρώματος από το δεξαμενόπλοιο Lucky Sailor επικοινωνεί με τηλεβόα λέγοντας ότι μπορούν να τους προσφέρουν προμήθειες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο ένα βίντεο που αυτή τη φορά αφορά την προσέγγιση του σαπιοκάραβου που έστειλε στον πάτο της θάλασσας εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες ανοικτά της Πύλου βγήκε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για βίντεο που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Καθημερινή» και το οποίο αφορά την προσέγγιση του σκάφους από το ελληνικό τάνκερ Lucky Sailor,  με διαταγή του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού, παρεκκλίνοντας από την αρχική του πορεία. Η εντολή που είχε πάρει; Να προσφέρει τρόφιμα και νερό.

΄Όπως καταγράφεται, μέλος του πληρώματος από το δεξαμενόπλοιο Lucky Sailor επικοινωνεί με τηλεβόα λέγοντας ότι μπορούν να τους προσφέρουν προμήθειες, μολονότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν κάποιοι από τους εκατοντάδες επιβάτες του πλοίου κατάλαβαν τι ακριβώς εννοούσε.

Στο νέο βίντεο διάρκειας, ενός λεπτού και 25 δευτερολέπτων, φαίνεται από απόσταση το υπερφορτωμένο με ανθρώπους σκάφος να βάζει μπροστά τη μηχανή του, να βγαίνουν καπνοί και να κινείται αργά, καθώς το έχει προσεγγίσει το Lucky Sailor.

Δεν έχει καθοριστεί πόση ακριβώς απόσταση κατάφερε τότε να διανύσει το αλιευτικό, προτού σταματήσει.

Σε άλλο βίντεο της τελικής φάσης παροχής βοήθειας που τραβήχτηκε από το «Lucky Sailor» και είχε δημοσιευτεί τις προηγούμενες ημέρες, φαίνεται το αλιευτικό να πλέει σταματημένο, η μηχανή του μοιάζει εκτός λειτουργίας και οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα