ΑΘΗΝΑ
04:43
|
22.05.2024
Οι νεκροί είναι τουλάχιστον πέντε και οι τραυματίες 91. Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε και ελικόπτερο που εξαπέλυσε πυραύλους και απομάκρυνε 7 στρατιώτες από ζώνη πυρός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους πέντε νεκρούς (μεταξύ των οποίων ένας 15χρονος και δύο νεαροί 20 και 21 ετών) και στους 91 τραυματίες ανέβηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα ο νέος απολογισμός της αιματηρής εισβολής που πραγματοποίησε νωρίτερα το πρωί ο ισραηλινός στρατός όχι μόνο σε καταυλισμό της Τζενίν στη Δυτική Όχθη αλλά και σε κεντρική περιοχή της ίδιας της πόλης.

Για την επιχείρηση, που ξεκίνησε με πρόσχημα τη σύλληψη δύο Παλαιστινίων μαχητών που τους χαρακτήρισε «τρομοκράτες»,  χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στρατιωτικό ελικόπτερο Απάτσι που έκανε χρήση πυραύλων σε αστική περιοχή πολλαπλασιάζοντας τους τραυματίες  μεταξύ αμάχων.

Στοχοποίησαν ξανά δημοσιογράφους

Στη διάρκεια της σφοδρής επίθεσης του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τζενίν, στρατιώτες έχοντας προφανώς πάρει τέτοιες εντολές έκαναν χρήση πυρός άμεσα προς την μεριά ομάδας Παλαιστινίων και άλλων Αράβων δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και οπερατέρ που είχαν εγκλωβιστεί σε διασταυρούμενα πυρά, 13 μήνες από την δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου και επί δεκαετίες ανταποκρίτριας του Αλ Τζαζίρα, Σιρίν Αμπού Άκλεχ.

Καταγγελίες για επιθέσεις και σε ασθενοφόρα!

Νωρίς το απόγευμα, εκπρόσωπος της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνιου κατήγγειλε τον ισραηλινό στρατό πως δε δίστασε να βάλλει με πυρά ακόμη και κατά ασθενοφόρων που προσπαθούσαν να μεταφέρουν κάποιους από τους δεκάδες τραυματίες αμάχους.

Ο Nibal Farsakh μιλώντας σε δημοσιογράφους του αραβικού δικτύου Αλ Τζαζίρα κατήγγειλε πως βλήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα ασθενοφόρα, εν ώρα υπηρεσίας. Από αυτά, το ένα τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω της βλάβης που υπέστη από τα ισραηλινά πυρά.

Ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου Προέδρου Ναμπίλ Αμού Ρουντάινα κατήγγειλε το Ισραήλ λέγοντας πως επιχειρεί να σύρει την περιοχή σε κλιμάκωση και σπιράλ βίας μέσω των συνεχιζόμενων κατοχικών εγκλημάτων όχι μόνον με τη σημερινή εισβολή στην Τζενίν αλλά και με επιχειρήσεις του στρατού στη Ναμπλούς που προκάλεσαν το θάνατο ενός νεαρού Παλαιστίνιου και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων στο φόντο κατεδάφισης του σπιτιού μίας οικογένειας από τις μπουλντόζες του στρατού.

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος καταδίκασε την πολιτική συλλογικής τιμωρίας σε βάρος του λαού του από τις κατοχικές δυνάμεις θυμίζοντας πως συνιστούν εγκλήματα πολέμου κατά το διεθνές δίκαιο  και για τα οποία θα λογοδοτήσουν, όταν έρθει ώρα, οι ισραηλινές αρχές.

«Ξύπνησε» ο συντονιστής του ΟΗΕ για τη Μ.Ανατολή

Από το βαθύ λήθαργο της πλήρους απραξίας για το παλαιστινιακό βγήκε σήμερα το μεσημέρι ο ειδικός «συντονιστής» του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή, Τορ Γουίνεσλαντ, για να εκφράσει «βαθιά ανησυχία» για την απόφαση του Ισραήλ να αλλάξει το σχεδιασμό και να προσθέσει άλλες 4.500 κατοικίες για Εβραίους εποίκους σε μέρος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της υπόλοιπης Δυτικής όχθης.

Ο Γουινίσλαντ δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για την αιματηρή εισβολή του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, όπου σε πυκνοκατοικημένη περιοχή έριξε ακόμη και πυραύλους με ελικόπτερο Απάτσι, με το οποίο απομάκρυνε επτά τραυματίες Ισραηλινούς στρατιώτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα