ΑΘΗΝΑ
08:09
|
01.05.2024
Όπως επισημαίνει η Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων, εικονίζονται άνθρωποι που μοιάζουν με τους Στεπάν Μπαντέρα, Ρόμαν Σούκεβιτς και Γεβχέν Κονοβάλετς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χθες, στο μοναστήρι της ιδρυθείσας το 2018-19, μερικώς αναγνωρισμένης αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU) στους τάφους των Κοζάκων, ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος «αγίασε» μια νέα εικόνα, με το όνομα «Με όπλα στα χέρια και Θεό στην καρδιά», ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η 104η ταξιαρχία της εδαφικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, για τις οποίες ζωγραφίστηκε η εικόνα.

Зі зброєю в руках і з Богом в серціУ Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких Могилах освятили ікону для…

Posted by 104 бригада тероборони ЗСУ Рівненщина on Sunday, June 18, 2023

Οι στρατιωτικοί γράφουν ότι «επέλεξαν την Υπεραγία Θεοτόκο ως προστάτιδα της εικόνας, η οποία ακόμα και στην εποχή των Κοζάκων λειτουργούσε ως μεσολαβήτρια για τον ουκρανικό στρατό και προστάτιδα από τον εχθρό».

Εικονίζονται υπερασπιστές της Ουκρανίας διαφορετικών εποχών. Όπως γράφει η 104η ταξιαρχία, πρόκειται για Κοζάκους, στρατιώτες του Ουκρανικού Επαναστατικού Στρατού (UPA) και σύγχρονους Ουκρανούς ήρωες. Όπως επισημαίνει η Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων (UOJ), στη δεξιά πλευρά εικονίζονται άνθρωποι που μοιάζουν με τους Στέπαν Μπαντέρα, Ρόμαν Σούκεβιτς και τον Γεβχέν Κονοβάλετς, ηγέτες της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN), που συνεργάστηκε με τους Ναζί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα