ΑΘΗΝΑ
18:42
|
02.05.2024
Τις περισσότερες έδρες στην Κάτω Βουλή πρόκειται να κερδίσει το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας, παραγκωνίζοντας το σοσιαλιστικό κόμμα του Σάντσεθ, δείχνει δημοσκόπηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας πρόκειται να κερδίσει τις περισσότερες έδρες στην Κάτω Βουλή στις εθνικές εκλογές του επόμενου μήνα, πολύ μπροστά από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα El Pais τη Δευτέρα.

Η έρευνα, που διεξήχθη μεταξύ 12 και 14 Ιουνίου, έδειξε ότι το PP διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του PSOE του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, ανέφερε η δημοσκόπηση 40DB.

Η δημοσκόπηση, που ανατέθηκε από την εφημερίδα El Pais, υπολόγισε ότι το PP θα λάβει μεταξύ 128 και 142 έδρες στην Κάτω Βουλή των 350 βουλευτών, από 131 στην προηγούμενη δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ 31 Μαΐου και 1ης Ιουνίου. Το PSOE θα λάβει μεταξύ 99 και 109 έδρες, έδειξε, σε σύγκριση με 107 στην προηγούμενη τέτοια έρευνα.

Μια συμμαχία μεταξύ του PP και του ακροδεξιού κόμματος Vox, που φαίνεται να συγκεντρώνει μεταξύ 37 και 41 έδρες, θα ξεπερνούσε την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών στην Κάτω Βουλή που απαιτείται για να κυβερνήσει.

Ο Σάντσεθ προκήρυξε αιφνιδιαστικές πρόωρες εκλογές στις 29 Μαΐου, αφού το κόμμα του και ο μικρότερος εταίρος του στο συνασπισμό Podemos αποκλείστηκαν σε περιφερειακά και δημοτικά ψηφοδέλτια. Ο Σάντσεθ είπε ότι θα ηγηθεί του κόμματός του και θα επιδιώξει να παραμείνει πρωθυπουργός.

Οι εκλογές της 23ης Ιουλίου διαμορφώνονται σε μια δυαδική επιλογή μεταξύ εκείνων που αντιτίθενται σε μια κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει το ακροδεξιό Vox και εκείνων που αντιτίθενται στον τρέχοντα συνασπισμό μειοψηφίας που περιλαμβάνει τους ακροαριστερούς Podemos.

Μετά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, οι Podemos συμμάχησαν με άλλες ακροαριστερές ομάδες σε ένα νέο κόμμα που ονομάζεται Sumar, το οποίο θα λάβει μεταξύ 34 και 36 έδρες στις εκλογές του Ιουλίου, ανέφερε η 40DB. Η προηγούμενη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μεταξύ 31 Μαΐου και 1ης Ιουνίου είχε αποδώσει 41 έδρες στη Sumar.

Οι υπόλοιπες έδρες θα πάνε σε μικρά περιφερειακά κόμματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μ. Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μηχανική βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα