ΑΘΗΝΑ
08:06
|
03.05.2024
Εκπρόσωπος της εισαγγελίας επικαλέστηκε «παράγοντες» που «θα μπορούσαν να εγείρουν ερωτήματα για την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποχώρηση «βόμβα» του Βέλγου ανακριτή εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ που είχε πρωταγωνιστήσει στις έρευνες για το λεγόμενο «Qatargate» επιβεβαίωσε απόψε η ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου.

Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε «παράγοντες» που «θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα για την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας».

«Για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να επιτραπεί στο δικαστικό σύστημα να συνεχίσει το έργο του με ηρεμία και να διατηρηθεί ο απαραίτητος διαχωρισμός μεταξύ της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και των επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο ανακριτής Michel Claise μας ενημέρωσε ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από την υπόθεση. Αυτό συμβαίνει παρά την απουσία οποιουδήποτε πραγματικού στοιχείου που θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση την εντιμότητα οποιουδήποτε από τα εμπλεκόμενα μέρη και το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει ο ίδιος και οι ανακριτές στην υπόθεση αυτή”, συνεχίζει η ανακοίνωση».

Μία από τους πρώτους που αναφέρθηκε στην αιφνιδιαστική του Βέλγου εισαγγελέα ήταν η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα