ΑΘΗΝΑ
07:00
|
01.05.2024
Στόχος της συνόδου θα είναι ένα «νέο συμβόλαιο» μεταξύ του Βορρά και του Νότου και θα αντιμετωπίζει θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή.
France's President Emmanuel Macron addresses a joint press conference with his Beninese counterpart at the Marina palace in Cotonou on July 27, 2022, as part of his official visit in Benin. (Photo by Ludovic MARIN / AFP)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σύνοδο κορυφής για μία νέα διεθνή οικονομική συμφωνία φιλοξενεί στο Παρίσι από την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Ιουνίου ως την Παρασκευή, 23 Ιουνίου η κυβέρνηση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Στόχος της συνόδου θα είναι ένα «νέο συμβόλαιο» ανάμεσα στις χώρες του Βορρά και σε χώρες του Νότου που θα αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και η διεθνής κρίση, αλλά και ζητήματα όπως οι μεταρρυθμίσεις σε αναπτυξιακές τράπεζες, οι κρίσεις χρέους, καινοτόμα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, διεθνής φορολογία, κ.α.

Η διοργάνωση της επικείμενης συνόδου κορυφής από τον Γάλλο Πρόεδρο είχε προαναγγελθεί τον περασμένο Νοέμβριο, με αφορμή την τότε σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 πλουσιότερων χωρών (G20) στο τέλος συνόδου για το κλίμα (COP27).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα