ΑΘΗΝΑ
05:26
|
03.05.2024
Τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν όταν άνδρας φέρεται να εξαπέλυσε επιθέσεις με τσεκούρι σε κινέζικα εστιατόρια στο Όκλαντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με τσεκούρι σε αρκετά κινέζικα εστιατόρια στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Πλάνα από τα μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι έξω από ένα εστιατόριο. Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρας δήλωσαν ότι ένας άνδρας μπήκε μέσα στο εστιατόριο και άρχισε να χτυπά ανθρώπους.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ο φερόμενος ως δράστης κουβαλούσε και πολλά άλλα όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός «αντικειμένου που έμοιαζε με σφυρί».

Ένας Κινέζος υπήκοος συνελήφθη στο σημείο, σύμφωνα με την αστυνομία. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δικογραφία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Ο συλληφθείς δεν έχει κατονομαστεί και η ηλικία του δεν έχει γίνει γνωστή.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η επίθεση δεν φαίνεται να έχει ρατσιστικά κίνητρα και αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένο περιστατικό.

Τρία άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση, αναφέρει το αστυνομικό δελτίο.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο αφού έλαβε κλήσεις από το προάστιο του Άλμπανι, μια δημοφιλή περιοχή για φαγητό, με αναφορές για επιθέσεις στα εστιατόρια Zhangliang Malatang, Yues Dumpling Kitchen και Maya Hotpot.

Ένα μέλος του προσωπικού είπε ότι το περιστατικό ξεκίνησε χωρίς προειδοποίηση καθώς ο άνδρας μπήκε και ξαφνικά «έβγαλε ένα πράγμα που έμοιαζε με σφυρί και επιτέθηκε σε ανθρώπους που κάθονταν σε ένα τραπέζι», ενώ ένας σεφ περιέγραψε τα επακόλουθα ως «εμπόλεμη ζώνη».

«Είδα έναν νεαρό, γύρω στα 20 του, με αίμα στο κεφάλι του. Στάθηκε για μια στιγμή και μετά σωριάστηκαν στο έδαφος», είπε στο Radio New Zealand (RNZ).

Μια άλλη γυναίκα διηγήθηκε στο RNZ πώς ο δράστης χτύπησε τη φίλη της από πίσω με το τσεκούρι.

Κάποιος τότε φώναξε: «Τι κάνεις; Γιατί το κάνεις;», πριν ο άνδρας ξαναχτυπήσει τη φίλη της.

«Αναγνωρίζουμε πόσο τρομακτικό ήταν αυτό το περιστατικό για τους εμπλεκόμενους, και για την ευρύτερη κοινότητα, και διασφαλίζουμε ότι υπάρχει υποστήριξη τόσο για τα θύματα όσο και για τους φίλους και την οικογένειά τους», δήλωσε ο αστυνομικός διοικητής επιθεωρητής Στέφαν Σάγκα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα