ΑΘΗΝΑ
02:41
|
22.05.2024
Η επίθεση σε βενζινάδικο προκάλεσε τέσσερις νεκρούς εποίκους και τέσσερις τραυματίες. Νοσηλευτής στη Ραμάλα ένας από τους δράστες που σκοτώθηκε επί τόπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερις Εβραίοι έποικοι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν (ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση) νωρίς σήμερα το απόγευμα από πυρά νεαρών (πιθανώς Παλαιστινίων) κοντά σε βενζινάδικο έξω από τον εποικισμό Έλι της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους «τρομοκράτες» άνοιξαν πυρ σε βενζινάδικο που βρίσκεται στην Εθνική Οδό 60 κοντά στον εποικισμό Έλι (κοντά στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης) με αποτέλεσμα το θάνατο των τεσσάρων εποίκων αλλά και ενός εκ των νεαρών Παλαιστινίων ενόπλων που δε συμπεριλαμβάνεται στα θύματα.

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, ο νεαρός Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε λίγο μετά την επίθεση στο βενζινάδικο είναι ο Μοχάνεντ Σαμπάχ που δούλευε ως νοσηλευτής σε νοσοκομείο της Ραμάλας.

Νωρίτερα, ο «πρόεδρος» του εποικισμού Έλι απηύθυνε έκκληση στους εποίκους να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του στρατού.

Η επίθεση προκάλεσε «συναγερμό» στο υπουργείο Άμυνας, με τον υπουργό Γιοάβ Γκάλαντ, να πραγματοποιεί εκτάκτως σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης με τον αρχηγό του στρατού, Χέρτζι Χαλέβι, τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας Shin Bet,  Ρόνεν Μπαρ και άλλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ένοπλη αιματηρή επίθεση στον εποικισμό Έλι σημειώνεται ένα 24ωρο μετά την φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τζενίν που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι νεαρών Παλαιστινίων και τον τραυματισμό περίπου 100 άλλων.

Σε αυτές τις συγκρούσεις που ακολούθησαν τραυματίστηκαν και οκτώ Ισραηλινοί στρατιώτες τους οποίους επισκέφθηκε το πρωί σε νοσοκομείο της Χάιφα ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για περαιτέρω κλιμάκωση της βίας σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα