ΑΘΗΝΑ
20:16
|
30.04.2024
Αρρωσταίνει κανείς με το σαδισμό δίποδων που συμμετέχουν σε διεθνή κυκλώματα βασανισμού μικρών ζώων με κάθε ασύλληπτο τρόπο. (Προσοχή, σκληρές εικόνες).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολύμηνη έρευνα του βρετανικού δικτύου BBC που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως η σκληρότητα του ανθρώπινου είδους δεν έχει όμοιό της στο ζωικό βασίλειο.

Το βρετανικό δίκτυο εντόπισε εκατοντάδες «πελάτες» μέλη διεθνούς κυκλώματος σαδιστών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού που απολάμβανε να βλέπει Ινδονήσιους να βασανίζουν μέχρι θανάτου με κάθε δυνατό τρόπο και σε απευθείας μετάδοση χιλιάδες πιθηκάκια του είδους Μακάκος.

Αρχικά το κύκλωμα έκανε τις μεταδόσεις στο You Tube και μετέφερε τη μπίζνα του τρόμου και του ανείπωτου σαδισμού των μικρών πρωτευόντων θηλαστικών σε «κλειστή ομάδα» της εφαρμογής Telegram.

Συχνά τα αρρωστημένα μέλη του κυκλώματος έκαναν «συναντήσεις» διαδικτυακά προκειμένου να αποφασίσουν ποιες άλλες ακραίες προτάσεις βασανισμού θα μπορούσαν να ασκήσουν στα δύστυχα ζωάκια προκειμένου στη συνέχεια να τις εφαρμόσουν πληρωμένοι βασανιστές από την Ινδονησία και άλλες ασιατικές χώρες.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία του BBC οδήγησαν κατά τόπους τις αρχές στις συλλήψεις των σαδιστών μελών του κυκλώματος.

Ένας από αυτούς με το ψευδώνυμο «Ο Βασιλιάς του βασανιστηρίου» συμφώνησε να μιλήσει στο BBC περιγράφοντας τη στιγμή που αποφάσισε να συμμετάσχει στην πρώτη ομάδα βασανισμού των πιθήκων στο Τέλεγκραμ.

«Κάναμε μία συγκέντρωση. Και ρωτάγαμε: Θέλετε να συμπεριλαμβάνεται (στο μαρτύριο του ζώου) σφυρί, κατσαβίδι ή πένσα; Το αποτέλεσμα ήταν το πιο άσχημο πράγμα που είδα ποτέ!».

Ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος το BBC δεν είναι μόνον άνδρες αλλά και γυναίκες, όπως μία σαραντάρα Αμερικανίδα από την Αλαμπάμπα, που έχει μάλιστα και εγγόνια,  και η οποία είναι γνωστή στις ομάδες ως  «Η Σαδίστρια».

Σε περίπου 100 βίντεο βασανιστηρίων που βρήκε το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας η Σαδίστρια φαίνεται πως πλήρωσε για ορισμένα από τα πιο φρικτά μαρτύρια σε βάρος των μικρών πιθήκων που δεν τολμά να συλλάβει νους φυσιολογικού ανθρώπου.

Οι Αμερικανοί πράκτορες των διωκτικών αρχών διαβεβαίωσαν το BBC  πως όσοι αγόρασαν, παρήγγειλαν ή διένειμαν τα αποκρουστικά βίντεο βασανιστηρίων σε βάρος των ζώων «θα πρέπει να περιμένουν πως κάποιος θα τους χτυπήσει μία μέρα την πόρτα. Δε θα ξεφύγουν!»

Προς το παρόν οι διώξεις εναντίον του κυκλώματος είναι πενιχρές μπροστά στο κτηνώδες κακό που διέπραξαν (και ενδεχομένως συνεχίζουν να διαπράττουν).

Στην Ινδονησία για παράδειγμα η αστυνομία συνέλαβε μόλις δύο υπόπτους για βασανισμό μικρών ζώων: τον Ασίπ Γιάντι Νουρούλ Χικμαν που κατηγορείται για βασανισμό και εμπορία προστατευόμενου είδους και καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση και ο Ατζίς Ραστζάνα που καταδικάστηκε μόλις σε οκτώ μήνες φυλάκισης για το βασανισμό ενός ζώου.

Βεβαίως, οι ομάδες σαδιστών ζώων δεν έχουν βρει καταφύγιο μόνο στο Telegram αλλά και σε μη κρυπτογραφημένα Μέσα Δικτύωσης όπως το Facebook, όπου σε μία πρόσφατη έρευνα το BBC  εντόπισε δεκάδες ομάδες που ανταλλάσσουν σκληρό περιεχόμενο βασανιστηρίων ζώων με ορισμένες από αυτές να έχουν πάνω από 1000 μέλη…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα