ΑΘΗΝΑ
00:31
|
04.05.2024
Οι δράστες της επίθεσης με 4 νεκρούς και 4 τραυματίες ήταν δύο νεαροί γύρω στα 26 από το χωριό Ουρίφ που βρίσκεται κοντά στη Ναμπλούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναγνωρίστηκαν οι νεαροί ένοπλοι Παλαιστίνιοι που επιτέθηκαν νωρίς σήμερα το απόγευμα σε βενζινάδικο κοντά στον εβραϊκό εποικισμό Έλι της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων εποίκων και τον τραυματισμό ισάριθμων άλλων (ο ένας εκ των οποίων δίνει μάχη για τη ζωή).

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές που επικαλείται το αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, οι δράστες της επίθεσης ήταν ο 26χρονος Μοχάναντ Φάλιχ Σιχαντέχ και ο Χάλιντ Μουστάφα Σμπαχ, αμφότεροι από το χωριό Ουρίφ, που βρίσκεται κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς. Ο πρώτος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά λίγο μετά τη διαφυγή του από τον τόπο της επίθεσης με ταξί και ο δεύτερος σκοτώθηκε επί τόπου λίγα λεπτά μετά την επίθεση στο βενζινάδικο.

Λίγη ώρα μετά Εβραίοι έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους παρακείμενων χωριών και στη συνέχεια οι κατοχικές δυνάμεις του στρατού σφράγισαν τις εισόδους αρκετών χωριών και κωμοπόλεων στην ευρύτερη περιοχή Σαλφίτ.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, δυνάμεις του ισραηλινού στρατού έκλεισαν τις εισόδους με μεταλλικές πύλες και σημεία ελέγχου στα χωριά Ντέιτ Ιστίγια, Καφρ αλ Ντικ, Κιφλι Χάρις, εμποδίζοντας στη συνέχεια όσους Παλαιστίνιους επέστρεφαν από τους χώρους δουλειάς να φθάσουν στα σπίτια τους.

Οι νέες απειλές Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου εκτόξευσε νέες απειλές για κλιμάκωση της βίας σε βάρος του παλαιστινιακού λαού καλώντας και αυτός (μετά τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ) έκτακτη συνεδρίαση των αξιωματούχων ασφαλείας ενώ οι ακροδεξιοί υπουργοί που συμμετέχουν στην κυβέρνησή του και βουλευτές των κομμάτων αυτών απαίτησαν να γίνει άμεσα στη Δυτική Όχθη στρατιωτική επέμβαση μεγάλης κλίμακας.

Σε σύντομη δήλωση που έκανε ο Νετανιάχου μετά την επίθεση κοντά στον εποικισμό Έλι ανέφερε:

«Αποδείξαμε τους τελευταίους μήνες πως εκδικούμαστε όλους τους φόνους δίχως εξαίρεση. Όποιος μας βλάψει, ή θα τελειώσει στον τάφο ή στη φυλακή. Αυτό θα συμβεί και σε αυτή την επίθεση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα