ΑΘΗΝΑ
19:54
|
30.04.2024
Τα αφεντικά θέλησαν με την εξομολόγηση στον ψευτο-παππά να μάθουν εάν οι υπάλληλοι έφθαναν στην ώρα τους ή έκλεβαν το ταμείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κακώς εννοούμενη εφευρετικότητα των ιδιοκτητών δυο μεξικάνικων εστιατορίων στην Καλιφόρνια προκειμένου να μάθουν πιθανώς «ένοχα μυστικά» των υπαλλήλων που είχαν στη δούλεψή τους έφθασε μέχρι τα δικαστήρια και στην κεντρική ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου CNN. Και αυτό όχι μόνον γιατί η απατεωνιά τους έγινε αντιληπτή αλλά και γιατί τιμωρήθηκε από δικαστήριο με την ποινή καταβολής 140.000 δολαρίων σε καθυστερημένους μισθούς και υπερωρίες αλλά και σε αποζημίωση ηθικής βλάβης και ψυχικής οδύνης. Γιατί; Επειδή τα αφεντικά προσέλαβαν ψευδο-παππά για να εξομολογήσει τους εργαζόμενους ώστε να βγάλουν τα τυχόν άπλυτά τους στη φόρα…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του  CNN ο Τσε Γκαριμπάλντνι, ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων «Τακερία Γκαριμπάλντι» στο Σακραμέντο και στο Ρόζβιλ της βόρειας Καλιφόρνιας, προσέλαβε ψευδο-παπά για να ακούσει τις εξομολογήσεις των υπαλλήλων στη διάρκεια της δουλειάς και να μάθει τις «αμαρτίες» τους με ερωτήσεις του είδους: «Αργήσατε να πάτε στη δουλειά;», «Κλέψατε χρήματα από το ταμείο;», «Έχετε κακές προθέσεις έναντι του εργοδότη σας;».

Τελικά, όταν τους κατάλαβαν οι εργαζόμενοι, πήγαν στα δικαστήρια με αποτέλεσμα ο Γκαριμπάλντι και άλλοι τρεις από τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων να καταδικαστούν στην καταβολή αποζημιώσεων ηθικής βλάβης και καθυστερημένων μισθών και μη καταβολή υπερωριών και επιδομάτων σε 35 εργαζόμενους συνολικού ύψους 140.000 δολαρίων.

Το ένα από τα εστιατόρια θα κληθεί να καταβάλει και πρόστιμο στις δημοτικές αρχές ύψους 5.000 δολαρίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Σαλαμίνα: Αστυνομικός γρονθοκόπησε άγρια ηλικιωμένο ζευγάρι και εξαφανίστηκε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα