ΑΘΗΝΑ
02:09
|
29.06.2024
Σύμφωνα με τον συγγραφέα Ράις, για να πας εκεί υπογράφεις έγγραφα, στα οποία η λέξη «θάνατος» αναγράφεται αρκετές φορές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από θάλασσα και αέρα είναι σε εξέλιξη στον Ατλαντικό Ωκεανό, για να εντοπιστεί το εξαφανισμένο τουριστικό υποβρύχιο Titan, της εταιρίας OceanGate Expeditions.

Το σκάφος χάθηκε την περασμένη Κυριακή 18/6, 600 χιλιόμετρα ανοιχτά του Newfoundland (Νέα Γη) στο Καναδά, λίγο αφού είχε καταδυθεί με 5 επιβάτες, που ήθελαν να δουν από κοντά το ναυάγιο του Τιτανικού.

Σύμφωνα με το BBC, τα 5 άτομα της αποστολής είναι:

– Ο Χάμις Χάρντινγκ 58, ετών δισεκατομμυριούχος από Ηνωμένο Βασίλειο και πρόεδρος της εταιρείας αεροσκαφών Action Aviation.
– Ο 73χρονος Γάλλος εξερευνητής, Πολ Ανρί Ναρζολέ.
– Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Expeditions, Στόκτον Ρας.
– Ο Σεχζάντα Νταβούντ από το Πακιστάν, διαχειριστής του Ινστιτούτου SETI, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με έδρα την Καλιφόρνια, και ο γιος του Σουλεμάν

Σεχζάντα Νταβούντ
Χάμις Χάρντινγκ
Στόκτον Ρας
Πολ Ανρί Ναρζολέ

Και τα 5 άτομα πλήρωσαν από 250.000 δολάρια εισιτήριο, ο καθένας, για να ζήσουν τη συγκλονιστική, ομολογουμένως, εμπειρία.  Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του CBS, Ντέιβιντ Πογκ, ο οποίος καταδύθηκε πέρσι στο ναυάγιο του Τιτανικού με το υποβρύχιο, οι επιβάτες μπαίνουν στο υποβρύχιο και στη συνέχεια αυτό σφραγίζεται από έξω με πολλά μπουλόνια. 

Εάν το υποβρύχιο παγιδευτεί ή προκληθεί διαρροή, κάνεις δεν μπορεί να βγει έξω, ενώ δεν υπάρχει και εφεδρικό μέσο διάσωσης. Σύμφωνα με τον ερευνητή των ωκεανών Ρόμπερτ Μπλάσιακ, εάν το υποβρύχιο έχει πέσει στον πυθμένα του ωκεανού, οι συνθήκες θα είναι δύσκολες καθώς η πίεση της ατμόσφαιρας θα είναι περίπου 380 φορές περισσότερη από ό,τι στην επιφάνεια. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος είχε επάρκεια οξυγόνου για 70 έως 96 ώρες. Όμως «εάν οι επιβάτες πανικοβληθούν και αρχίσουν να έχουν έντονη δραστηριότητα μέσα στην καμπίνα, το οξυγόνο θα λιγοστέψει πολύ πιο γρήγορα» δήλωσε στο BBC o Φράνκ Όουεν, πρώην διευθυντής της ομάδας Ερευνάς και Διάσωσης από την Αυστραλία. 

Ο Μάικ Ράις συγγραφέας και παραγωγός με έδρα τη Νέα Υόρκη, κατέβηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού με το Titan Sub πέρυσι. Όπως δήλωσε στο BBC Breakfast, «όποιος αποφασίσει να μπει σε μια τέτοια αποστολή, ξέρει ότι μπορεί να πεθάνει». «Υπογράφεις ένα σωρό έγγραφα, αλλά στην πρώτη σελίδα αναφέρεται η λέξη θάνατος ξεκάθαρα, τρεις φορές. Επομένως, όσοι θέλουν να καταδυθούν είναι πλήρως ενημερωμένοι για τους κινδύνους. Καθώς έμπαινα στο υποβρύχιο σκέφτηκα, ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος. Είναι πάντα στο μυαλό σου» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης

Αθήνα: 27 συλλήψεις σε κατάστημα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παίρνει και άλλη παράταση… τελευταία στιγμή

Καμίνια: Έκλεισαν γάτα μέσα σε τσουβάλι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα