ΑΘΗΝΑ
04:59
|
19.05.2024
Θα είναι αρνητική εξέλιξη να αυξηθούν οι βουλευτές εκείνοι που θα συνεχίσουν στον δρόμο που έκανε τη ΝΔ πιο ισχυρή, προειδοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η ελπίδα γράφεται με ΚΚΕ ισχυρό» τόνισε απόψε στο Σύνταγμα, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ χιλιάδες κόκκινες σημαίες ανέμιζαν μπροστά του και τα συνθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο.

«Αυτή η μεγάλη κόκκινη, κατακόκκινη συγκέντρωση λαού και νεολαίας εδώ στην Αθήνα επιβεβαιώνει ότι το θετικό βήμα που έγινε τον Μάη, τώρα μπορεί να γίνει άλμα. Με την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ. Κι αυτό είναι το πιο αισιόδοξο, το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα!» τόνισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας την αυστηρή κριτική σε βάρος των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, εν προκειμένω του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Κουτσούμπας ανέφερε:

«Ας συνεχίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ανοίγουν τον δρόμο στη ΝΔ, ακόμα και τώρα προεκλογικά, μιλώντας για τη δήθεν παντοδυναμία της κυβέρνησής της. Καμία αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη, όταν είναι δυνατό το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Και σ’ αυτήν τη χώρα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, εγγύηση ότι θα είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στους εργαζόμενους που ψήφισαν Ν.Δ. τονίζοντας:

«Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι λαϊκοί άνθρωποι της Αττικής, όλης της χώρας, που ψήφισαν τη ΝΔ κάτω από τα εκβιαστικά διλήμματα, υιοθετώντας τη λογική που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ή σκέφτονται τώρα να την ψηφίσουν, γιατί θεωρούν πως παίζει χωρίς αντίπαλο, τους λέμε να σκεφτούν τα εξής: Δεν έχουν κανέναν λόγο να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη ΝΔ, ίσα ίσα όλοι έχουν κάθε λόγο να την κοντύνουν, να της κόψουν λίγο τη φόρα. Γιατί αυτή την ψήφο θα τη βρουν αύριο απέναντί τους, όταν οι μεγαλοεργοδότες θα τους ζητάνε να βάλουν περισσότερο πλάτη για να σωθούν τα κέρδη της επιχείρησης, θα αρνούνται να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση».

Εντείνοντας την κριτική στην πρώην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε:

«Αυτή την ψήφο στη ΝΔ οι εργαζόμενοι θα τη βρουν απέναντί τους, όταν θα μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στο μακελειό στην Ουκρανία στο πλευρό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι οποίοι ήδη προετοιμάζουν και τις νέες επικίνδυνες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά. Γιατί μπορεί όμως ο Μητσοτάκης να κουνάει το δάχτυλο στον λαό, πως ο χάρτης βάφτηκε μπλε, πρέπει να αρχίζει έστω στο βάθος να προβάλλει το κόκκινο. Και αν τον Μάη ήταν λίγο πιο αχνό, τώρα τον Ιούνη μπορεί να είναι πιο ζωντανό».

Στη συνέχεια προσπαθώντας να πείσει τους ψηφοφόρους να επιλέξουν το ΚΚΕ στις εκλογές της Κυριακής, είπε:

«Η αλήθεια είναι πως δε θα κάνει καμία θετική διαφορά για τον λαό αν έχει το ΠΑΣΟΚ μία μονάδα παραπάνω, δεν θα έχει καμία θετική διαφορά για τον λαό αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία μονάδα παραπάνω.

Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Γιατί θα είναι αρνητική εξέλιξη να αυξηθούν οι βουλευτές εκείνοι που θα συνεχίσουν στον δρόμο που έκανε τη ΝΔ πιο ισχυρή, δηλαδή στον δρόμο της συναινετικής αντιπολίτευσης, της σύγκλισης σε στρατηγικά ζητήματα και της υπερψήφισης δεκάδων αντιλαϊκών νομοσχεδίων.

Για το ΚΚΕ, όμως, όχι 1%, αλλά ακόμα κι ένας άνθρωπος να κάνει το βήμα, μετράει και κάνει τη διαφορά. Γιατί είναι μία συνείδηση που πάει μπροστά, είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να στοιχηθεί στο πλάι εκείνων που με τον οργανωμένο, συλλογικό αγώνα πολλαπλασιάζουν τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα