ΑΘΗΝΑ
01:16
|
02.05.2024
Η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου και προκάλεσε την κατάρρευση του Αμερικανικού Μουσικού Σχολείου και 24 τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τραυματισμό τουλάχιστον 24 ατόμων (εκ των οποίων οι 4 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση) προκάλεσε σήμερα το απόγευμα ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο του Παρισιού με πιθανή αιτία διαρροή φυσικού αερίου στο τριώροφο κτίριο του Αμερικανικού Μουσικού Σχολείου στο πέμπτο διαμέρισμα. Μέρος του Αμερικάνικου Μουσικού Σχολείου κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος ελάχιστη ώρα από την ισχυρή έκρηξη δίχως να ξεκαθαριστεί άμεσα εάν εγκλωβίστηκαν και πόσα άτομα στα συντρίμμια.

Στο χώρο αναπτύχθηκαν σε ελάχιστο χρόνο περίπου 270 πυροσβέστες και δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα.

Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, Εντουάρντ Σιβέλ, σε ανάρτησή του στο Τουίτερ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής όπου σημειώθηκε η έκρηξη να απομακρυνθούν άμεσα καθώς στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν της συνοικίας Βαλ ντε Γκρας καίγονται κτίρια.

«Μείνετε μακριά για να επιτρέψετε στους πυροσβέστες να επέμβουν» κατέληξε ο Σιβέλ στο μήνυμά του.

Τελικά λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε το απόγευμα την περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στη γαλλική πρωτεύουσα, Λοράν Νουνιές, «η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο» μετά από τις προσπάθειες περίπου 270 πυροσβεστών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα