ΑΘΗΝΑ
02:04
|
07.05.2024
Η έκρηξη και η πυρκαγιά σημειώθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια των ανατολικών Βαλκανίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ρουμανίας και ένα από τα μεγαλύτερα των ανατολικών Βαλκανίων, Petromidia, που βρίσκεται στο Ναβοντάρι της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με τη ρουμάνικη ειδησεογραφική ιστοσελίδα digi-24-ro εκπρόσωπος του διυλιστηρίου Petromidia ανέφερε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε «στην εγκατάσταση ήπιας υδρογονοπυρόλυσης (MHC) κατά το τέλος συγκεκριμένων εργασιών συντήρησης».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, ο αέρας διευκολύνει το έργο κατάσβεσης κατευθύνει τον καπνό προς τη Μαύρη Θάλασσα και, κατά συνέπεια, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Οι υπάλληλοι της εγκατάστασης ανέφεραν το περιστατικό στην εσωτερική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης και στον αποστολέα του διυλιστηρίου, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις αρχές. Ο ίδιος είπε πως δεν υπάρχουν θύματα, ωστόσο, αργότερα το European Insider  ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter πως υπήρξαν τραυματισμοί σε μέρος του προσωπικού.

Στις 2 Ιουλίου 2021 είχε σημειωθεί και πάλι ισχυρή έκρηξη στο ίδιο διυλιστήριο με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον ενός εργαζόμενου και τον τραυματισμό άλλων πέντε.

Ιδιοκτήτης του διυλιστηρίου είναι η εταιρία Rompetrol Rafinare, που είναι θυγατρική του ρουμανικού ομίλου Rompetrol.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα