ΑΘΗΝΑ
11:20
|
24.05.2024
Τα στοιχεία δείχνουν πως τα συντρίμμια ανήκουν στο υποβρύχιο της OceanGate. Περισσότερα θα ανακοινωθούν μετά τις 22.00.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συντρίμμια εντός της περιοχής έρευνας των τηλεχειριζόμενων οχημάτων (ROV) κοντά στον Τιτανικό εντόπισε τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο σκάφος (ROV) τύπου  Victor 6000 της αμερικανικής ακτοφυλακής.

Τα στοιχεία που αξιολόγησαν ειδικοί της αμερικανικής ακτοφυλακής δείχνουν πως τα συντρίμμια ανήκουν στο υποβρύχιο της OceanGate. Πρόκειται για το πλαίσιο προσγείωσης και ένα πίσω κάλυμμα του υποβρυχίου Titan.

Παράλληλα, ο Γκιγιέρμο Σοχνλάιν, που είναι συνιδρυτής της εταιρίας OceanGate μιλώντας νωρίτερα στο BBC για τα πιθανά αίτια του δυστυχήματος εκτίμησε πως μπορεί να υπήρξε μια «στιγμιαία εσωτερική κατάρρευση» του σκάφους.

Στις 22.00 η συνέντευξη Τύπου της ακτοφυλακής

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως οι ειδικοί «αξιολογούν τα στοιχεία» που συγκέντρωσε τηλεχειριζόμενο ρομποτικό σκάφος που καταδύθηκε από καναδικό πλοίο. Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ σε ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε πως οι περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν απόψε σε συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί στη Βοστόνη στις 15:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδος).

Σε κάθε περίπτωση εξανεμίστηκαν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος Titan καθώς εξαντλήθηκε το διαθέσιμο οξυγόνο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Το μήκους 6,7 μέτρων Titan, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, λίγο προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού. Οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος είναι: ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΔΔΗΕ: Μηνιαία η καταμέτρηση κατανάλωσης έως το τέλος Ιουλίου

Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο στο Χαϊδάρι

Στον ανακριτή οι εφοριακοί για το κύκλωμα της Χαλκίδας

Τελευταία μάχη στη Βουλή πριν τις Ευρωεκλογές, με θέμα την ακρίβεια [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα